Home Bota Plani i Italisë: Do të heqë kufizimet e udhëtimit duke filluar nga...

Plani i Italisë: Do të heqë kufizimet e udhëtimit duke filluar nga 3 qershori

Italia do të lehtësojë kufizimet e udhëtimit që nga 3 qershori, duke lejuar udhëtimin midis rajoneve si dhe disa udhëtime ndërkombëtare.

Njerëzit do të jenë në gjendje të udhëtojnë brenda rajonit të tyre nga e hëna pasi vendi gradualisht filloi të heqë kufizimet e bllokimit në fillim të majit.

Kufizimet e reja të udhëtimit do të vendosen vetëm në varësi të zonave të caktuara dhe shpërthimit të koronavirusit, tha Këshilli i Ministrave i Italisë.

Italia ishte vendi i parë jashtë Azisë që pati një shpërthim serioz të COVID-19 dhe vendosi masa kufizuese në fillim të marsit.

Duke filluar nga maji, vendi gradualisht do të lejojë shumë njerëz të kthehen në punë për sa kohë që respektojnë masat e distancës fizike.

Italia ka numrin e tretë më të lartë të vdekjeve në botë pas Shteteve të Bashkuara dhe Mbretërisë së Bashkuar me më shumë se 31,000 njerëz.(Euronews)

VIDEO bonus:
Loading...