Home Aktualitet Raporti ndërkombëtar: Politika në Maqedoni i mbron grupet keqbërëse nga Haraçina, Kondova...

Raporti ndërkombëtar: Politika në Maqedoni i mbron grupet keqbërëse nga Haraçina, Kondova dhe Gërçeci

Sipas raportit të Iniciativës globale kundër kri*mit të organizuar transnacional, “grupet kryesore kri*minale në Shkup kontrollohen nga shqiptarët etnikë. Format më të shpeshta të kr*imit të organizuar janë tregtia me dr*ogë, vjedhja e veturave, kontr*abandimi i migrantëve”, shkruan gazeta “Slloboden Peçat”. Poashtu përmenden edhe biznese legale që mundësojnë “transport të kontr*abandës” dhe larje parash, transmeton Gazeta Lajm.

“Tre grupet kri*minale që operojnë në rajon: nga fshatrat Haraçinë, Kondovë dhe Gërçec, gëzojnë mbrojtje politike”, konstaton organizata në raport.

VIDEO bonus:
Loading...