Home Bota Vdes nga uria Amal, e mitura që u bë simbol i luftës...

Vdes nga uria Amal, e mitura që u bë simbol i luftës në Jemen

Trupi i saj i dobët i shtrirë në një shtrat spitalor në Jemenin e veriut ishte bërë simbol i luftës. Fotografia, e marrë nga fituesi i çmimit Pulitzer Tyler Hicks, u botua në “New York Times” dhe më pas u shpërnda në internet.

Shumë lexues i kishin telefonuar dhe shkruar stafit redaktues të gazetës amerikane për të pyetur se si ta ndihmonin atë vajzë të vogël, e cila dukej e humbur në zbrazëti. Por nuk kishte nevojë për ndihmë: Amal Hussain vdiq vetëm shtatë vjeçe nga urie dhe etja në një kamp refugjatësh.

“Zemra ime është thyer, Amali gjithmonë buzëqeshi dhe tani kam frikë për fëmijët që kam lënë”, tha nëna e vajzës në “New York Times”, gjatë telefonatës, duke njoftuar vdekjen e vajzës së saj. Fotografia e Amal u botua më 26 tetor në një raport të titulluar “Tragjedia e Luftës Saudite” dhe u bë simbol i konfliktit në Jemen.

Tyler Hicks – fotograf që bëri fotografinë – tha në ditët e fundit se si ishte “e vështirë” për të fotografuar Amal, por në të njëjtën kohë “e rëndësishme”.

Para publikimit të imazhit, gazeta amerikane kishte njoftuar se fotot mund të ishin shqetësuese. “Ka një arsye pse ne vendosëm ta bëjmë atë … Ne menduam se do të bënim gabime për viktimat e kësaj lufte nëse lëshuam imazhe të sterilizuara që nuk pasqyrojnë plotësisht pasojat e tyre”, tha New York Times.

Loading...