Home Kuriozitete Ky zbulim rrëzon të gjitha teoritë e njohura: Në Turqi janë gjetur...

Ky zbulim rrëzon të gjitha teoritë e njohura: Në Turqi janë gjetur gjurmë rrotash të automjeteve të para 14 milionë vitesh (VIDEO)

Në Turqi janë zbuluar thellime dhe gjurmë në gurë të vjetra 14 milionë vjet

Përgjatë Luginës së frigjëve, në Turqinë qendrore, ndodhet një lokalitet i pabesueshëm arkeologjik i cili rrëzon teoritë klasike.

Gjurmët dhe thellimet deri në një metër shpalosin një teori të frikshme – qytetrim i avancuar ose vizitorë nga hapësira kanë qenë të pranishëm në planetin tonë para 14 milionë vjetësh.

Siç mund të shihet nga pamjet, këto gjurmë janë gjithashtu të dukshme edhe në imazhet satelitore dhe janë me të vërtetë misterioze.

Frigjët u shfaqën në Anatoli në shekullin e 11 para Krishtit, dhe atje u vendosën nga Trakia. Deri në shekullin e 8 para erës sonë civilizimi i tyre lulëzonte në afërsi të qytetit Gordion (sot ndodhet fshati Jasihuxhuk). Sundimtari i tyre më i famshëm ishte Mida./flurudha.com

Bonus video:
Loading...