Home Bota Demokratët fitojnë zgjedhjet për Kongresin, tani nisin ‘pengesat’ për Trump

Demokratët fitojnë zgjedhjet për Kongresin, tani nisin ‘pengesat’ për Trump

Demokratët amerikanë kanë marrë kontrollin e Dhomës së Përfaqësuesve në zgjedhjet për Kongresin, duke i dhënë një ‘goditje’ presidentit Donald Trump.

Duke marrë kontrollin e dhomës më të ulët të Kongresit për herë të parë në tetë vjet, do t’u mundësojë demokratëve të pengojnë axhendën e presidentit.

Por republikanët e zotit Trump janë të vendosur të forcojnë kontrollin e tyre në Senat.

Votimi i së martës shihej si një referendum mbi presidentin, edhe pse ai nuk është gati për rizgjedhje deri në vitin 2020.

Kandidatet femra ‘vodhën vëmendjen’ në një cikël zgjedhor që ishte faturuar si Viti i Gruas.

Rrjeti CBS, i partnerëve të BBC-së parashikojnë se demokratët do të fitojnë 23 vendet që ata kanë nevojë për të marrë përsipër dhomën më të ulët të Kongresit.

Amerikanët votuan për 435 vendet në Dhomën e Përfaqësuesve.

Demokratët tani mund të hapin hetime për administratën dhe çështjet e biznesit të Trump, nga kthimi i taksave deri tek konfliktet e mundshme të interesit.

Loading...