Home Bota Ushtria e SHBA me plumb të ri për pushkët, shpon armaturën anti-plumb

Ushtria e SHBA me plumb të ri për pushkët, shpon armaturën anti-plumb

Dimë shumë pak rreth plumbit 6.8 milimetër të ri.

Ushtria e SHBA ka zgjedhur një plumb të ri për të zëvendësuar ato që pajisin karabinën e M4A1 dhe armët automatike M249 Squad. Ushtria zgjodhi pesë kompani për të prodhuar prototip të plumbit misterioz prej 6.8 milimetër.

Që prej vitit 1960, ushtria amerikane ka përdorur plumbin 5.56-milimetër. Numri i referohet diametrit të plumbit, i cili gjithashtu korrespondon me 0.22 inç. Megjithatë, plumbi 5.56 është më i rëndë, më i gjatë dhe udhëton me shpejtësi më të madhe, duke transferuar më shumë energji në objektiv dhe duke shkaktuar plagë shumë më serioze.

Kohët e fundit, Ushtria Amerikane ka vendosur të mos e shkurtojë sërish sipas armatimit modern, veçanërisht atë të përdorur nga trupat e ushtrisë ruse. Shërbimi bëri thirrje për një plumb të një kalibri më të madh dhe më të rëndë që të mund të depërtonte në armaturën e tanishme dhe të ardhshme të trupit. Plumbi i ri pritet gjithashtu të jetë i saktë në largësi të mëdha.

Tani, ne e dimë përgjigjen: Ushtria po bombardon deri në 6.8 mm, duke shtuar më shumë se një milimetër në diametër. Kjo është afër kalibrit të Ushtrisë, të vendosur në fillim të viteve 1960, kalibri 7.62×51. Plumbi më i vjetër ka një rënie të konsiderueshme, më të madhe se 5.56, duke e bërë më të vështirë saktësinë në automatik zjarri. 6.8 është një përpjekje për të arritur një kompromis mes të dyve.

Në korrik, Ushtria dha kontrata për AAI / Textron Systems, FN America, General Dynamics, PCP Tactical dhe Sig Sauer. Gjenerata e ardhshme e armës Squad do të zëvendësojë karabinën M4A1, ndërsa gjenerata e ardhshme e automatikun do të zëvendësojë armën automatike M249 Squad. Armët individuale M4A1, ndërsa një në tre ushtarë mbart ato më të rënda M249, me zjarr më të shpejtë për të mposhtur zjarrin e armikut. Çdo kompani do të paraqesë një prototip NGSË dhe një NGSA, por FN lejohet të paraqesë dy variante të ndryshme. Prototipet janë në fuqi prej korrikut.

Sipas njoftimit Prototype Opportunity postuar në internet, Ushtria amerikane dëshiron që armët e reja të zjarrit në mënyra gjysmë-automatike dhe plotësisht automatike, duhet të përfshijnë një flash hider për minimizimin e shpërthimit gjatë natës, një mbytës zhurme dhe forcë hedhëse. Armët duhet të jenë rezistente ndaj ndryshkut, gërvishtjeve, armëve kimike, biologjike dhe bërthamore, pulsit elektromagnetik dhe sulmeve kibernetike (diçka për kontraktorët që të mbajnë në mend nëse arma është e kontrolluar elektrikisht) dhe duhet të vijë në një hije të Coyote, hije e ngjyrës kafe me ushtrinë amerikane. Ato duhet të funksionojnë në “të gjitha mjediset dhe kushtet atmosferike” dhe të pajisen me një të ashtuquajtur ” Picatinny rail” për montimin e optikës, duke synuar lazer dhe përmirësime të tjera të armëve.

Prodhimi, sipas Army Times, mund të fillojë në fillim të vitit 2021 dhe do të përfshijë deri në 250,000 nga të dyja llojet e armëve gjatë një periudhe dhjetëvjeçare. Duke pasur parasysh se ushtria, rezervat e ushtrisë dhe Gardës Kombëtare të kombinuara janë shumë më të mëdha, një urdhër i dytë pothuajse me siguri do të ndjekë, deri në një milion armë të reja.

Fushimi i një arme të re në 6.8 do ta vendosë Ushtrinë amerikane në kundërshtim me Korpusin Detar dhe aleatët e NATO-s kur bëhet fjalë për municion. Pentagoni tradicionalisht është përpjekur të standardizojë një kalibër të vetëm ose karabinë për të përmirësuar logjistikën dhe për të mundësuar forcat e SHBA dhe NATO-s për të ndarë municionin. Marinsat e SHBA janë të kënaqur me armët e tyre 5.56 deri në pikën ku ata po planifikojnë të standardizojnë helikopterin dhe pushkën Koch 416 në mesin e të gjitha njësive frontit të këmbësorisë. Aleatët e Amerikës në NATO dhe Azi, duke përfshirë Gjermaninë, Francën, Mbretërinë e Bashkuar, Japoninë dhe Korenë e Jugut janë të angazhuar për të njëjtin plumb, atë 5.56mm, pa asnjë plan ndryshimi.

Burimi: www.popularmechanics.com

Përgatiti për botim: L.Veizi-Dita

VIDEO bonus:
Loading...