Home Bota Trondit ish-kongresmeni: SHBA ka armë për të shkatërruar botën 10 herë

Trondit ish-kongresmeni: SHBA ka armë për të shkatërruar botën 10 herë

“SHBA është e mbushur me armë dhe nuk ka nevojë për një ndërtim të ri bërthamor”, deklaroi ish-kongresisti amerikan Ron Paul për RT, duke komentuar kërcënimin e Presidentit Donald Trump për të braktisur traktatin e Forcave të Mesme Bërthamore në Europë (INF).

Ish-kongresmeni republikan dhe kreu i Institutit “Ron Paul për Paqe dhe Prosperitet” tha për RT se ai nuk beson se një tërheqje e mundshme e SHBA nga traktati i vitit 1987 do të bënte gjithçka për të rritur sigurinë e Shteteve të Bashkuara.

“Trump, nëse ecën sipas kërcënimit të tij dhe thyen traktatin historik, të nënshkruar midis Presidentit të SHBA Ronald Reagan dhe Mikhail Gorbaçov, nuk do të na bëjë ndonjë të mirë”, tha Paul.

“Kompleksi industrial ushtarak i SHBA do të përpiqet të justifikojë ndërtimin bërthamor duke vënë në dukje militarizimin e Kinës, një burim gjithnjë në rritje shqetësimi për themelimin e ushtrisë. Kjo do të thotë se qeveria amerikane dhe kompleksi industrial ushtarak dëshiron të bëjë më shumë armë, me arsyetimin: ‘Kinezët po bëjnë gjithë ato armë, pse ne nuk mundemi?’”, shtoi Paul.

Paul tha se nuk beson se kërcënimi i supozuar kinez është një arsye legjitime për të mbajtur më shumë armë.

“Ne kemi armë të mjaftueshme, jo vetëm për t’u vetë-shkatërruar, por për të shkatërruar botën 10 herë rresht dhe ne nuk duhet të shqetësohemi për të mos pasur armë të mjaftueshme përreth”, theksoi ish-kongresmeni.

Sipas tij, nëse SHBA-ja largohet nga traktati, nuk është për shkak se ka nevojë për më shumë armatim.

“Unë nuk mendoj se ky është një argument i vërtetë”, tha Paul.

Loading...