Home Planet Gjermani / Fillon treni i parë me hidrogjen (VIDEO)

Gjermani / Fillon treni i parë me hidrogjen (VIDEO)

Treni i parë me hidrogjen në botë është nisur nga stacioni në Gjermani. Shërbimi i parë në botë i trenave me hidrogjen filloi të funksionojë në Gjermani të dielën e 16 shtatorit.

Treni i ri mund të arrijë të udhëtojë deri në 1 mijë kilometra me vetëm një serbator me hidrogjen, duke arritur shpejtësinë 140 km/orë.

Qelizat e karburantit të hidrogjenit gjenerojnë energji duke kombinuar hidrogjenin dhe oksigjenin dhe produkti i vetëm i tyre është ujë.

Kjo i bën qelizat një burim premtues energjie që ka zero emetime dhe shumë pak zhurmë, transmeton tch. Megjithëse mbeten të shtrenjta, qelizat e karburantit të hidrogjenit kanë avantazh më shumë se bateritë.

Ministrat e Bashkimit Evropian debatuan potencialin e ardhshëm të karburantit të pastër në një samit joformal në Austri këtë javë. Hidrogjeni si një zgjidhje për problemet e vazhdueshme të ruajtjes së energjisë. Gjermania është një nga pionierët në përdorimin e teknologjive “pushtet për gazin” dhe “pushtet ndaj hidrogjenit”.

https://youtu.be/pfm8x2kFHDg