Home Lifestyle Nata e Yjeve në Kalanë e Borshit (VIDEO)

Nata e Yjeve në Kalanë e Borshit (VIDEO)

Edicioni Veror shkon në Kalanë e Borshit për të përjetuar Natën e Yjeve. U bë një bisedë e shkurtër me turistët se përse kanë zgjedhur Boshin, apo siç e quajnë ata “Parajsën e Shipërisë”, për të kaluar pushimet e tyre. Zana, organizatorja e eventit na tregoi se Kalaja është ndërtuar në vitin 400 p.e.s. Të gjithë të pranishmit mbanin në kokë kurora me degë ulliri si pellazgët antikë, pasi kjo natë ka lidhje dhe me lashtësinë tonë. Banorët e atëhershëm besonin se femijët e lindur në këtë datë ishin më të mbarë. Festa na kthehu pas në kohë. Edicioni Veror shprehu dhe dëshirën e tij me rënien e yllit të parë./abcnews.al