Ballina Aktualitet Rajoni Sllovenia: Marrveshja e emrit Greqi-Maqedoni e mirë për Ballkanin

Sllovenia: Marrveshja e emrit Greqi-Maqedoni e mirë për Ballkanin

Presidenti i Slovenisë tha sot se marrëveshja për çështjen e emrit e arritur dje ems kryemisnitrave të Greqisë e Maqedonisë nxit vende të tjera të rajonit për të zgjidhur problemet e tyre.

Bullgaria gjithashtu mirëpriti marrëveshjen e emrit të ri të Maqedonisë, por paralajmëruan që marrëveshja të mos përdoret për nxitjen e pretendimeve të tjera territoriale në rajon.

Ministria e jashtme bullgare tha në një deklaratë se emri i ri i Maqedonisë, Republika e Maqedonisë Veriore, i hap rrugë integrimit evropian dhe euro-atlantik të fqinjit tonë.