Ballina Kronika Shqiptari vrau gruan e tij me sopatë në Gjermani, dërgohet në psikiatri

Shqiptari vrau gruan e tij me sopatë në Gjermani, dërgohet në psikiatri

Vrau gruan me 39 goditje me sëpatë, por nuk dënohet dhe dërgohet direkt ne një spital psikiatrik. Kështu ka përfunduar një shqiptar nga Kosova, 37-vjecar. Vendosjen e tij në psikiatri e ka urdhëruar Gjykatën rajonale e Bonit, bëjnë të ditur mediat gjermane.

37-vjeçari nga Kosova ka qenë në një gjendje “çmendurie” kur e kreu krimin ndaj gruas së tij 28-vjeçare. Pasi e kreu krimin në një gjendje të paaftësisë për tu dënuar, ai nuk ka mundur të akuzohej për vrasje.

Gruaja në Gjermani kishte ardhur vetëm gjashtë javë më parë nga Kosova. Bashkëshorti i saj, i cili jetonte në Siegburg dhe punonte në një kuzhinë hoteliere, ishte shumë i bindur se bashkëshortja e tij mësuese donte një person tjetër. Në këtë proces ai i deklaroi si provë takime dhe diskutimet e të ndjerës, por të cilat, sipas Gjykatës nuk kanë ekzistuar kurrë.

I pandehuri kishte dëshmuar se ai ishte tallur dhe provokuar nga gruaja e tij, natën e 1 tetorit 2017, shkruajnë mediat gjermane, përcjell Albinfo.ch. Ai kishte marrë një sëpatë dhe e ka goditur bashkëshorten në kokë dhe në qafë. Gruaja u mbulua me gjak dhe ndërroi jetë. Kosovari ka vuajtur përkohësisht nga një ngacmim postraumatik, si refugjat i luftës. Gjendja e tij është diagnostifikuar 13 vite më parë dhe ishte trajtuar me barëra.