Ballina Aktualitet Papa kërkon martesa për priftërinjtë

Papa kërkon martesa për priftërinjtë

Kreu i Kishës Katolike, Papa Françesku, ka kërkuar që të fillohet me debat rreth mundësisë që klerikëve katolikë romakë në Brazil t’iu lejohet martesa, lajmërojnë burimet nga Vatikani.

Është e njohur se, për shembull, në Afrikë, shumë priftërinj kanë të dashura por edhe fëmijë. Papa konsideron se situatat e tilla duhet të rregullohen në një mënyrë të ligjshme.

Pontifi ka pranuar të diskutohet rreth heqjes së pjesshme të beqarisë së priftërinjve dhe se do të vijë deri te votimi i mundshëm i peshkopëve.