Ballina Balkan 3 parti, 2 koalicione + LSDM pas votës shqiptare

3 parti, 2 koalicione + LSDM pas votës shqiptare

Tre parti dhe dy koalicione në bllokun shqiptar do të garojnë në zgjedhjet e dhjetorit.

BDI, PDSH, Koalicioni LR-PDSH-Uniteti-RDK, BESA-RDK, PPD, këto janë partitë dhe koalicionet që do të dalin në zgjedhjet e 11 dhjetorit, informon INA.

Kjo përbërje pritet të parcializojë votën shqiptare dhe të digjen shumë vota, ashtu që pritet të ketë rënie të numrit të  deputetëve shqiptarë.

Gazeta “Dnevnik” shkruan se përveç këtyre partive, për votat e shqiptarëve do të garojë me të madhe edhe LSDM e Zoran Zaevit, e cila në listat për deputetë ka përfshirë disa shqiptarë: Muhamed Zekiri në njësinë e dytë zgjedhore dhe Gjylymsere Kasapin në njësinë e gjashtë zgjedhore. (INA)

BDI

PDSH

Koalicioni LR-PDSH – Uniteti – RDK (Vesel Memedi)

BESA – RDK (Fadil Zendeli)

PPD

LSDM