Ballina Planet VIDEO/ Skenat tronditëse, rituali horror islamik (16+)

VIDEO/ Skenat tronditëse, rituali horror islamik (16+)

Ky është ndoshta një nga ritualet më tronditëse fetare që mund të keni parë, dhe i përket besimit islam, e veçanërisht atij shiit.

Ceremonia kryhet gjatë ditës së hashures, e cila zgjat nga data 3-4 nëntor. Për botën myslimane, kjo ditë konsiderohet si tepër e rëndësishme, pasi përkujton ditën kur zoti shpëtoi Moisiun nga egjiptianët. Por, për myslimanët e sektit shiit, ajo ka një kuptim më të dhimbshëm, pasi përfaqëson ditën e vajtimit të vdekjes së Hussein-it, pasardhës i profetit Muhamed.

Skena tronditëse, të ngjashme me ato të filmave horror, janë regjistruar në shumë vende arabe, por edhe në Indi, ku rrugët janë mbuluar nga gjaku.

Afghan Shiite Muslims use chains and blades during ritual self-flagellation as part of Ashura commemorations at a mosque in Kabul on October 9, 2016. Ashura mourns the death of Imam Hussein, a grandson of the Prophet Mohammed, who was killed by armies of the Yazid near Karbala in 680 AD. / AFP PHOTO / SHAH MARAISHAH MARAI/AFP/Getty Images

A young Shiite Muslim child participates in a Muharram procession in Ahmadabad, India, Sunday, Oct. 9, 2016. Muharram is a month of mourning in remembrance of the martyrdom of Imam Hussein, the grandson of Prophet Mohammed. (AP Photo/Ajit Solanki)