Ballina Health Shkencëtarët zbulojnë sekretin e rinisë së përhershme

Shkencëtarët zbulojnë sekretin e rinisë së përhershme

Por, ky zbulim deri tani ka dhënë efekt tek minj dhe pritet që të ketë të njëjtin rezultat edhe te njerëzit.

Kërkuesit kanë nisur tani një eksperiment me një grup të vogël njerëzit për atë që quhet NMN për të parë rezultatin.

 Te minjtë, ky përbërës rrit aktivitetin fizik, densitetin e kockave dhe përmirëson muskujt, sistemin imunitar, performancën e mushkërisë dhe shikimin.

Kërkuesit nisën një kërkim të tillë pasi u zbulua se kafshët e moshuara prodhojnë më pak proteinë e quajtur NAD dhe kjo është përgjegjëse për efektet e plakjes.