Ballina Kultura Ndërron jetë në moshën 80-vjeçare shkrimtari Teodor Laço

Ndërron jetë në moshën 80-vjeçare shkrimtari Teodor Laço

SHPËRNDAJE

Ka ndërruar jetë në moshën 80-vjeçare shkrimtari dhe diplomati shqiptar Teodor Laço.

Ai lindi më 29 shtator të 1936 në Dardhë të Korçës. Pavarësisht se studioi për agronomi në universitetin e Tiranës, Laço ndoqi pasionin e tij për letërsinë, dhe nisi të botojë që në vitet ’60.

Është autor i shumë romaneve, novelave, përmbledhjeve me tregime, dramave, komedive, skenarëve të filmave artistikë dhe dokumentarë. Një pjesë e librave të tij janë përkthyer e botuar edhe në gjuhë të huaja.

Pas viteve ’90 është angazhuar edhe në jetën politike të vendit. Për 12 vjet ka qenë deputet në parlamentin shqiptar, ministër i Kulturës në vitet ’94-’97 dhe ka përfaqësuar shtetin shqiptar si ambasador në Fedaratën Ruse.

Loading...