Ballina Lifestyle FOTOT/ 163 km për 10 minuta? Dubai e bën realitet!

FOTOT/ 163 km për 10 minuta? Dubai e bën realitet!

SHPËRNDAJE

Të gjithë e pritën me skepticizëm idenë e Elon Musk për “Hyperloop”, mjetin revolucionar që do të udhëtojë me shpejtësi prej 1220 km/h.

Por jo sheikët e Dubait.

Ata kanë marrë seriozisht në konsideratë vënien në punë të trenit hiper të shpejtë brenda vitit 2020.

Linja e parë që do të provohet është ajo mes Dubait dhe Fujairah, një distancë prej 163,2 km që ky tren pritet ta bëjë për dhjetë minuta.

Është ende e paqartë se sa do të kushtojë ky projekt, por sigurisht që në Dubai nuk e kanë problem.

d1-52

An Emirati man passes by a poster presenting Hyperloop Dubai, The Future of Mass Transit at the Dubai Future Accelerators in Dubai, United Arab Emirates, Tuesday, Oct. 4, 2016. A competition designing a system of tubes to zip people past Dubai’s skyscraper-studded skyline near the speed of sound is more than a pipe dream for this desert sheikdom long fascinated with the future _ and with being the first ones there. (AP Photo/Kamran Jebreili)

d3-49 d4-46 d5-42 d6-37 d7-35

Dubai Coastline
Dubai Coastline