Ballina Aktualitet Fakte: Policia Financiare ka hapur hetime për Abdulaqim Ademin

Fakte: Policia Financiare ka hapur hetime për Abdulaqim Ademin

SHPËRNDAJE

EKSKLUZIVE: Policia Financiare ka hapur hetime për ish ministrin Abdulaqim Ademi dhe bashëpuntorët e tij Muhamet Hoxha dhe Armir Sadiku

Burime brenda Policisë Financiare na konfirmuan se janë duke hetuar Abdualqim Ademin dhe kabinetin e tijë për shkeljet ligjore të paraqituara në raportin e revizionit, mësohet se në hetime janë të përfshirë edhe Armir Sadiku shefi kabinetit të Ademit si dhe Këshilltari i tijë Muhamet Hoxha, i cili njëherit është edhe zëdhënës i qeverisë dhe këshilltar i Musa Xhafrit.
Në ministrinë e Abdulaqim Ademi – harxhime skandaloze, punësime “fantome”, hotele luksoze, dreka e darka. Sipas Raportit të  Revizionit   në Ministrinë së Arsimit për vitin e kaluar  ka gjetur njerëz  Fantom , harxhime joracionale, shpenzimet pa masë në  hotele, benzinë si dhe dhe restorante.Të punësuarit  kanë harxhuar për taksi  jashtë orarit të punës, nuk janë gjetur  librat e përkthyera  të literaturës profesionale, gjitha këto lukse dhe keqpërodime të ekipës së ish-ministrit Ademi, qytetarëve u kanë kushtuar miliona euro.

Dilema e Drejtorisë së Policisë Financiare është vallë këto shpenzime maramendeëse dhe shkelje ligjore janë bërë nga injoranca dhe shpërdorimi pa kontroll i detyrës apo ndoshta kjo është një shpërlarje parashë?Jeta luksoze e shumëmilionëshe e  Abdulaqim Ademit dhe familjes së tij, kapitali i përnjëhershëm i Muamet Hoxhës dhe Aktivitete e dyshimta të Armir Sadikut kan qenë bazë për dyshime për Policinë Financiare, vallë kjo treshe ka funksionuar si  bandë e organizuar kriminale.Jeta prej milioneri e familjes Ademi është një temë që përflitet ndër vite në RM, do ti numrojmë disa vetëm, si vetura prej 50.000 euro VW Pasat e viti 2016 e Abdualqim Ademit, vetura BMW M7 e vitit 2016 e Elmudin Ademit në vlerë prej 85.000 euro, kompania ScreenMedia me kapital të dyshimt multimilona euro, objekte dhe ndërtesa, vila në Kondër të Dielit dhe në Greqi, Jahta luksoze milona euro, vallë shum e rastësishme apo ministri ka kapur peshkun e artë dhe i ka plotësuar dëshirat?
Gjithashtu është shumë misterioze paraqitja e Muhamet Hoxhës në koluaret e BDI-së, deri në 2006 si i papunë, njëherit ariti në majat e piramidës, gjithnjë pranë Abdulaqim Ademit dhe Musa Xhaferit, vallë Muhamet Hoxha me rrogë administratori ariti të bëjë kapital maramendës, për një kohë shumë të shkurtër Banesa 90 metra katrore në lagjen Çair në vlerë prej 70.000 euro, shtëpi  në formë pallati në vlerë prej 300.000 euro, vetura luksoze shpenzime pa limit.
Edhe Armir Sadiku, shef i kabinetit të Abdulaqim Ademi që nga fillimi i karierës politike të Ademit, është një figurë shumë kontraverze për opinionin, dhe i njohur për aktivitete të dyshimta koruptive që ka qenë gjithnjë në shërbim të ambicjeve kriminele të Klanit të Abduaqim Ademit dhe gjatë gjithë kësaj periudhe ka luajtur rrol shum të rrëndësishëm për realizimin e këtyre aktiviteteve kriminale.
Ngelet të shofim si do të rrjedhin aktivitetet ligjore të Policisë Financiare dhe institucioneve tjera kompetente të cilat janë të obliguara të hetojnë me publikimin raportiti të revizionit, dhe konstatimin e paregullsive ligjore. Vallë do të konstatohet korelacioni i shkeljeve ligjore të konstatuara në raport dhe dëmtimi i buxhetit të shtetit në raport me kapitalin e dyshimt të trshes Ademi-Hoxha-Sadiku?/LiriPërMedia/fakte.

Loading...