Ballina Kryesore “USA Today” thyen traditën, thirrje qytetarëve: Votoni për kë të doni, vetëm...

“USA Today” thyen traditën, thirrje qytetarëve: Votoni për kë të doni, vetëm për Trump jo

SHPËRNDAJE

“USA Today” është e vetmja gazetë e madhe amerikane që, në gjithë historinë e saj, nuk u ka bërë thirrje asnjëherë lexuesve të votojnë për një kandidat apo për një tjetër.

Sot ajo e theu këtë traditë – ku u bëri thirrje lexuesve të saj që të votojnë për kë person të duan në nëntor, për sa kohë që ai person nuk e ka emrin Donald Trump.

Trump-i ka tradhëtuar premtimet e bëra nga të gjithë presidentët amerikanë pas Luftës së Dytë Botërore, shkruan bordi editorial i gazetës.

Trump

Ndër premtimet, përmendet mbështetja e pakushtëzuar për aleatët e NATO-s, kundërshtimi i palëkundur ndaj agresionit rus, dhe garancia absolute e pagimit të obligacioneve të thesarit amerikan.

Sipas bordit editorial të USA Today, Trump-i ka shprehur një admirim shqetësues për udhëheqës autoritarianë dhe një respekt të vogël për garancitë kushtetuese të demokracisë.

 

Shkrimin e gjeni KETU

Loading...