Ballina Psikologji Sa ziliqarë jemi? Shkenca përgjigjet për herë të parë

Sa ziliqarë jemi? Shkenca përgjigjet për herë të parë

SHPËRNDAJE
Funny eggs with smile, happy and angry

A jemi ne ziliqarë? Për herë të parë kësaj pyetjeje i është dhënë një përgjigje shkencore. Po, zilia është një nga tiparet më të përhapura të personalitetit.

Ky është përfundimi i një studimi spanjoll të publikuar në revistën “Science Advances”.

Studimi i bazuar në sjelljen njerëzore ka zbuluar se 90 për qind e njerëzve mund të klasifikohen në bazë të katër tipave të personalitetit: optimistë, pesimistë, i besueshëm dhe ziliqar.

Pikërisht kategoria e fundit përbëjnë numrin më të madh, 30 për qind të totalit, ndërsa për tre tipat e tjerë përqindja është nga 20 për secilin.

Loading...