Ballina Chronicle Rrëfehet vajza: Ju tregoj horroret e maternitetit ‘Koço Glozheni’

Rrëfehet vajza: Ju tregoj horroret e maternitetit ‘Koço Glozheni’

Një vajzë e cila ka lexuar lajmin në lidhje me tragjedinë që ndodhi ditën e sotme, në maternitetin “Koço Gliozheni” në Tiranë, ka bërë një rrëfim tronditës në lidhje me gjendjen e këtij spitali.

Ja se si shprehet ajo:

“Përshëndetje ‘Jeta Osh Qef’. Më erdhi shumë keq për rastin aspak të rrallë të gruas dhe fëmijës të cilët fatkeqësisht humbën jetën në maternitetin ‘Koço Gliozheni’. Para disa vitesh motra ime pati probleme me trompocidet.

I kishin kaluar rruazat e bardha të gjakut mbi të kuqet dhe e dërguam aty me emergjencë. Ata e torturuan motrën time. Nuk lanë analizë pa lidhje me problemin pa bërë.. eksperimentonin ç’farë t’u jepej në mendje.

I dhanë ilaçe dhe dietë të kundërt, që i bënë më shumë dëm. Madje i morën edhe palcë nga fundshpina për të parë nga se i vinte. Madje një ditë kryeinfermieria donte t’i vendoste serum por zakonisht e vendoste nga krahu i majtë se aty i dukeshin më mirë damarët, dhe i thotë infermjeria që ishte në dhomë: Vendosja nga krahu tjetër se vajzës nuk i duken damarët aty… Pse ku ti dojë qejfi asaj? – u përgjigj kryeinfermjeria dhe e shpoi 5 herë saqë nuk ia gjeti dot damarin.

Pastaj ia vendosi nga krahu tjeter… Motra ime tentoi të hidhej nga ballkoni prej torturave që i bënë ata… Derisa e hoqëm andej dhe kur e dërguam në Greqi doktori u tmerrua kur pa ilaçet dhe dietën, apo që i kishin marrë dhe palcë.

Aty është si në filma horror thoshte motra ime. Ç’do ditë qanin se vdiste dikush. Peceta me gjak sheshit etj… Dikush zihej me infermierët dhe ata mernin direkt policinë. Nuk ke ç’farë të bësh.. Shteti duhet të lëvizë se ata monstra po vrasin njerez…”.