Ballina Shëndeti Për gjithë këto vite, jeni ulur gabim në WC! (Video)

Për gjithë këto vite, jeni ulur gabim në WC! (Video)

SHPËRNDAJE

Nëse edhe ju si gjithë pjesa tjetër e botës moderne i kryeni nevojat personale në WC duke u ulur mbi të, jeni duke bërë gjithçka gabim. Ndaj ka ardhur momenti t’ju rikthejmë në rrugën e duhur.

Sipas profesorit Alexander Kira, mënyra e të ulurit në WC është në fakt “pozicini më i keq i krijuar ndonëjherë” kur vjen puna tek të kryerit e nevojave personale. Arsyeja është fare e thjeshtë: nuk është aspak pozicioni natyral në të cilin duhet bërë një gjë e tillë.

Sipas tij, mënyra e duhur është ajo e quajtur “squat”, që konsiston në një ulje të ngjashme me atë që do të bënit nëse do t’i kryenit nevojat tuaja jashtë në natyrë, duke qenë se trupat tanë janë dizenjuar që në gjenezën e jetës pikërisht në këtë mënyrë.

Një studim i vitit 2003 arriti në përfundimin se personat që përdornin këtë mënyrë, mbaronin punë 79 sekonda më parë se ata që uleshin në WC dhe kjo e ka një arsye. Sipas një studimi, defekimi në poziconin “squat” bën që këndi anorektal të drejtohet, gjë që do të thotë se dalja jashtë është më pak e mundimshme. Gjithashtu, ky pozicion ndihmon në parandalimin e  hemorroideve dhe kapsllëkut.

 

 

Loading...