Ballina Reportazhe Jeta në ishujt magjepsës të harruar nga koha (FOTO)

Jeta në ishujt magjepsës të harruar nga koha (FOTO)

Jeta nuk ka ndryshuar aspak për banorët e Ishujve Solomonë pavarësisht zhvillimit të shpejtë të teknologjisë.

Banorët ende bëjnë të njëjtin stil jetese si dekada më parë.

Ata ende përdorin hënën si kalendar dhe pajisjet elektronike ende nuk kanë penetruar në jetën e tyre të përditshme.

Fotografi francez Fabien Astre ka fotografuar përditshmërinë e Ishujve Solomonë.

Jeta e tyre është sa e thjeshtë, aq edhe mahnitëse.

Banorët merren kryesisht me bujqësi dhe peshkim dhe ende përdorin kanoet për të lëvizur.

Popullsia ka një diversitet të madh dhe përdoren rreth 70 gjuhë në 1 mijë ishuj.

10486419_980777542000392_5378964177530880056_n 11221292_980777518667061_4226483811287999511_n 13015316_980777598667053_2558653795084095914_n 13043689_980777722000374_2058666262790358480_n 13043778_980777468667066_5990316510369204541_n 13062147_980777718667041_3553731134002164573_n 13077065_980777582000388_3095388961921739880_n 13083273_980777695333710_5026460290063875497_n 13083376_980777538667059_557343810743445355_n 13087676_980777465333733_1825281339666373676_n 13094166_980777738667039_7457903548315627601_n 13094180_980777492000397_830941055293920241_n 13094184_980777635333716_126467705931874308_n 13094230_980777658667047_1791044275543868508_n 13100930_980777602000386_213314331341804263_n 13102664_980777472000399_6544006511124629232_n 13102688_980777502000396_6872114835397201758_n 13103465_980777662000380_7235072905248184945_n