Ballina Kultura FOTOT/ Vdekja e një kulture: Zakonet në zhdukje të tribuve të fundit

FOTOT/ Vdekja e një kulture: Zakonet në zhdukje të tribuve të fundit

SHPËRNDAJE
Fotografi i lindur në Kenia Neil Thomas ka shkrepur disa foto në distriktin Turka në veri të Kenias.
Ai ka sjellë për lexuesit pamjet e një prej tribuve të fundit keniane.
Pamjet duken të një bote tjetër.
Por fotografi thotë me keqardhje se kultura e tyre është në proces zhdukje.
“Pashë një kryetar tribuje gjysëm të zhveshur me smartfone në dorë”, tregon ai.
Ai thotë se teknologjia po ndryshon zakonet dhe mënyrën e tyre të jetesës.
“Shumë shpejt kjo mënyrë jetesë do të jetë thjesht nostalgji”, rrëfen Thomas.