Ballina Aktualitet Testoni sigurinë e aplikacioneve tuaja me Verify.ly

Testoni sigurinë e aplikacioneve tuaja me Verify.ly

SHPËRNDAJE
Nuk është e lehtë për përdoruesit mesatare për të përcaktuar nëse aplikacionet në iPhone-in e tij/saj janë apo jo të besueshëm. Disa aplikacione mbledhin listat e kontaktit, të tjerët në mënyrë të panevojshme kërkojnë të dhënat e vendodhjes tuaj, dhe disa madje kërkojnë dhe kredencialet tuaja të login në një lidhje të pasigurtë HTTP.
Por, në qoftë se ju nuk jeni një zhvillues, mund të jetë e vështirë për të të treguar se cilat aplikacione janë duke mbledhur informacionet tuaja personale.
Verify.ly, është një shërbim që ju lejon të shihni aplikacionet bazuar në tiparet e tyre të sigurisë – ose mungesës së saj – në një përpjekje për të mbajtur përdoruesit të informuar në lidhje me rreziqet e mundshme të privatësisë.
Verify.ly, i cili u lançua në beta publike javën e kaluar, ofron detaje dhe mjetet e përdorura për zhvillimin e softuerit në një aplikacion, linkun e kodit të burimit, dhe informacion në lidhje me parametrat e zbatimit të sigurisë dhe API-së së sistemit. Për dikë me pak dije teknike, ky infomacion është si një minierë ari.