Dhëmbë të bardhë si perla, me këtë produkt që e konsumojmë çdo ditë

Ata që e pëlqejnë qumështin, nuk duhet të harrojnë ta shtojnë edhe në kafe apo çaj, sepse rezultati do të jetë … dhëmbë më të bardhë. ...


Ata që e pëlqejnë qumështin, nuk duhet të harrojnë ta shtojnë edhe në kafe apo çaj, sepse rezultati do të jetë … dhëmbë më të bardhë.
Studiuesit thonë se qumështi madje është edhe më efektiv se zbardhuesit industrialë që ofrohen në formë paste dhëmbësh.
Çaji është pija e dytë më e konsumuar në botë dhe ndikon në njollosjen e dhëmbëve. “Por nëse çajit i shtojmë qumësht, ne ulim menjëherë mundësinë e njollosjes së dhëmbëve”, thotë Ava Chow e Universitetit Dentar në Alberta (Kanada).
Çaji përmban tanina, një lëndë me ngjyrë të errët, e cila ngel në dhëmbë. Por kaseina që është proteina kryesore te qumështi, bllokon taninën, duke parandaluar ngjyrosjen e dhëmbëve.

Related

Shëndet & estetikë 783611575720816067

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item