“Mendo më pak, jeto më shumë”. 9 këshilla nga një murg Shaolin, se si të mbeteni përherë të rinj

Mos mendo shumë. Të menduarit merr energji. Të menduarit mund t’ju bëjë të dukeni të plakur. Mos flit shumë. Shumica e njerëzve o fl...


Mos mendo shumë. Të menduarit merr energji. Të menduarit mund t’ju bëjë të dukeni të plakur.
Mos flit shumë. Shumica e njerëzve o flasin, o bëjnë. Më mirë të bësh.
Kur punon, puno për 40 minuta dhe pastaj ndalu 10 minuta. Kur sheh dicka gjatë gjithë kohës, kjo mund të të dëmtojë sytë, por edhe organet e brendshme dhe qetësinë e brendshme.
Kur je i lumtur, duhet ta kontrollosh lumturinë, nëse humbet kontrollin, atëherë dëmton rrjedhjen tënde të energjisë.
Mos u shqetëso apo zemëro shumë, sepse kjo të dëmton mëlcinë dhe zorrët.
Kur ha, mos ha shumë; gjithmonë sigurohu që të mos e mbushësh barkun plot, pasi kjo të dëmton shpretkën. Kur ndihesh pak i uritur, atëherë ha pak.
Kur bën gjëra, merr kohë, mos nxito shumë. Mbaj mend thënien: “Ec ngadalë, shpejt do të arrish”.
Nëse bën ushtrime fizike gjatë gjithë kohës dhe nuk kujtezesh për qëndrimin fizik, teknikat e frymëmarrjes dhe fokusin, kjo të bën të humbasësh ekuilibrin dhe bëhesh i paduruar. Duhet ekuilibër.
Nëse nuk ushtrohesh asnjëherë dhe angazhohesh vetëm në meditim, kjo nuk të jep energji Yang dhe në fund ti e shpenzon krejt energjinë Yang.

Related

Aforizma 620003201313133641

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item