“Droga, alkooli, idealizmi: të gjitha format e varësisë janë të këqia”. Urtësia e Karl Jungut

Cdo gjë që na irriton tek të tjerët, mund të na shpjerë drejt kuptimit të vetvetes Edhe një jetë e lumtur nuk mund të ketë një mas...


Cdo gjë që na irriton tek të tjerët, mund të na shpjerë drejt kuptimit të vetvetes
Edhe një jetë e lumtur nuk mund të ketë një masë errësire, dhe fjala “e lumtur” do ta humbte kuptimin, nëse nuk do të ekuilibrohej prej trishtimit. Eshtë shumë më mirë që t’i marrësh gjërat ashtu si vijnë, me durim dhe gjakftohtësi
Ne nuk mund të ndryshojmë asgjë, deri kur e pranojmë atë. Dënimi nuk cliron, ai vetëm shtyp
Kush sheh jashtë, ëndërron; kush sheh brenda, zgjohet
Lavjerrësi i mendjes luhatet mes arsyes dhe mosarsyes, jo mes të drejtës dhe të gabuarës
Një grua vecanërisht e bukur, është një burim terrori. Si rregull, një grua e bukur është një zhgënjim i tmerrshëm
Në të gjithë kaosin ka një kozmos, në të gjithë mungesën e rendit, ka në fakt një rend të fshehtë të gjërave
Krijimi i dickaje të re nuk arrihet përmes intelektit, por përmes instiktit, që vepron nga nevoja e brendshme. Mendja krijuese luan me objektet që do
Takimi i dy personaliteteve është si kontakti mes dy substancave kimike: nëse ka një reaksion, të dy ata ndryshojnë
Një burrë që nuk ka kaluar nëpër ferrin e pasioneve të tij, nuk i ka kapërcyer asnjëherë ata
Njeriu i shëndoshë nuk i torturon të tjerët – zakonisht janë pikërisht të torturuarit, që torturojnë
Cdo formë varësie është e keqe, qoftë kjo varësi nga alkooli, droga, apo idealizmi
Fëmijët edukohen nga ajo që i rrituri është, dhe jo nga ajo që thotë
Ne nuk duhet të pretendojmë që ta njohim botën vetëm përmes intelektit. Gjykimi i intelektit është vetëm pjesërisht i vërtetë
Njeriu ka nevojë për vështirësitë; ato janë të domosdoshme për shëndetin
Gjithcka varet nga mënyra si ne i shohim gjërat, dhe jo si ato janë
Neuroza është gjithmonë një zëvendësuese për vuajtjet legjitime
Të gjithë veprat e njeriut e kanë origjinën tek fantazia krijuese. Atëherë, c’të drejtë kemi ne që të zhvlerësojmë imagjinatën?
Tkurrja prej vdekjes është dicka e pashëndetshme dhe jonormale, që na rrëmben neve qëllimin e pjesës së dytë të jetës.

Related

Top Lajm 3513212958998917007

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item