Zaev me lopatë në Hasanbeg

Lideri i opozitës maqedonase, Zoran Zaev ka dhënë një shembull konkret se si duhet qëndruar në krah të popullit në momentet më kritike...


Lideri i opozitës maqedonase, Zoran Zaev ka dhënë një shembull konkret se si duhet qëndruar në krah të popullit në momentet më kritike të tyre, pa bërë asnjë dallim etnik e fetar.
Ai ka vënë në dispozicion të ndihmës së banorëve të fshatrave të Shkupit të kapluara nga vërshimet të gjitha kapacitetet e Komunës së Strumicës, dhe partisë së tij LSDM.
Zaev drejtpërsëdrejti në terren e ka udhëhequr aksionin për ndihmë të qytetarëve nga zonat e prekura.

Lidhur me kërkimin e llogarisë nga ana e qeveritarëve, Zaev është shprehur që vazhdimisht ka kërkuar llogaridhënie dhe përgjegjësi nga qeveria por sipas tij, tani nuk është momenti për të diskutuar në këto tema.
“Nuk ka nevojë që dikush të na kontaktojë, të gjithë u organizuam së bashku, unë jam edhe kryetar i Strumicës, e gjithë ndihma që vjen nga kjo komunë shkon tek llogaria qendrore e solidaritetit dhe ndahet bashkë me Kryqin e Kuq. Ndihmat që vijnë nga ana e LSDM-së, e aktivistëve dhe qytetarëve, e bartim këtu tek popullata lokale, besoj se jemi të kordinuar në atë aspekt sepse i repsektojmë shtabet shtetërore, të qytetit dhe ato komunale, e gjithë kjo me qëllim që të jetë më e organizuar dhe më efikase në punën e tyre. Unë jam Zoran Zaev dhe unë jam ai që kërkon më së shumti përgjegjësi nga qeveria. Kërkoj dy vite përgjegjësi nga qeveria, kjo është vetëm një pikë në gotën e mbushur që po derdhet, por do të vijë koha kur do të flasim për përgjegjësitë konkrete se përse ka ardhur deri te kjo tragjedi. Na goditi edhe natyra, por tani është momenti që të ndihmojmë”, deklaroi kreu i LSDM-së Zoran Zaev.

Related

Maqedoni 5517140404171543853

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item