Kushërinjtë Gashi rrëfejnë ankthin e përjetimet e tyre në Hasanbeg | Foto + Video

Nga vizita në fshatin Hasanbeg të Shkupit gazeta Lajm takoi dhe bashkë bisedoi me dy djem të ri ( kusherinjë ) të cilët me disa fjalë ...


Nga vizita në fshatin Hasanbeg të Shkupit gazeta Lajm takoi dhe bashkë bisedoi me dy djem të ri ( kusherinjë ) të cilët me disa fjalë na e përshkruajtën makthin e përjetuar ..Ilir Gashi : ” Ashtu edhe siç po shihet gjendja është katastrofë , po punojmë në pastrimin e shtëpive tona dhe po mundohemi që ti ndihmojmë edhe të tjerët , para se të ndodhë ngjarja isha në shtëpi krejt kjo ndodhi papritur dhe për një moment kati i poshtëm i shtëpisë u mbush me ujë dhe me shpejtësi mora familjarët dhe i dërgova tek komshiu i cili e ka shtëpinë më të madhe  (lartë) që mos të dëmtohet ndonjëri  , pastaj ishte katastrofë i shihje veturat duke lundruar nëpër rrugë , fat që nuk kishte njerëz tjerë afër se përndryshe do i lëndonte unë i kamë parë . ”

” Tmerr ishte  na erdhi gjithçka pa pritur e kemi parë tmerrin me sy , pas vërshimeve rinia e ka ndihmuar shumë këtë vend sepse kishte momente ku njerëz të shtyrë pak në moshë ( pleq ) ishin të bllokuar,  por me forcat rinore i tejkaluam krizën apo ti themi momentet më kritike që kam përjetuar gjatë gjithë viteve që kam jetuar .  Kishte raste kur djali e shihte babanë se po i kthehej gjuha dhe që aj nuk mund ta ndihmonte se ishte shumë vështirë dhe po mundohej ta ndihmonte vetveten .
Ndihmesat po i bën  sektori civil  , organizata të ndryshme jo qeveritare ata që donin ta ndihmonin këtë popull ,  politikanët vetëm vinë me aparate incizojnë dhe i shfrytëzojnë në momente kur atyre u duhen në kohën e zgjedhjeve kur vinë këtu dhe i kërkojnë vitat ” tha Fatlum Gashi / lajm


Related

Video 4713250109705464644

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item