Ballina Aktualitet Ja si e “falenderon” Shqipërinë që i dha shtetësinë horri kosovar Berat...

Ja si e “falenderon” Shqipërinë që i dha shtetësinë horri kosovar Berat Buzhala

SHPËRNDAJE
Kastriot Myftaraj

Berat Buzhala, botuesi i gazetës online më të madhe në Kosovë, “Express” dhe ish-deputet i PDK, ka marrë shtetësinë shqiptare me dekret të Presidentit Nishani në maj të këtij viti. Dekreti mban nr. 9554, dt. 3. 5. 2016 dhe është botuar te Fletorja Zyrtare, nr. 78, viti 2016, f. 4457. Emri Berat Bashor Buzhala gjendet i dyti në listën e emrave, pas Shpend Ahmetit.
Dhe ja si e shpreh mirënjohjen për këtë Berat Buzhala. Në 16 gusht, ai shkruan këtë status në profilin e tij në Facebook:
“Fantastike ideja me Majlinda Kelmendin ne pritje te Bajdenit. Per inati te Shqipnise me pas mujte diqysh edhe Milot Rashicen me e shti qaty.”
“Për inat të Shqipnisë” thotë horri kosovar, shtetas i Republikës së Shqipërisë. Duhet të kishte mjaftuar ky status që Presidenti i Republikës së Shqipërisë, t’ ia hiqte horrit kosovar shtetësinë shqiptare, me dekret, ashtu si ia dha atë.
I njëjti Berat Buzhala shkruan për mua në 8 gusht 2016:
“Ama mos harroni: Kastriot Myftaraj merret seriozisht veç ne Kosove. Ne Shqiperi e konsiderojne me shume karakter komik. Ne anen tjeter Mero Baze vazhdon te mbetet njeri prej gazetareve qe e njeh me se miri Kosoven, dhe raportin me Shqiperine.”
Berat Buzhala është me shumë fat që zyra e Presidentit të Republikës së Shqipërisë nuk i kërkon shpjegime zyrtarisht për statusin e vet, se pastaj do të shihej cili nga ne të dy, Buzhala ose unë është karakter komik.
Në këtë rast, Buzhala, duke treguar natyrën e vet prej sharlatani do të thoshte se nuk duhet marrë seriozisht statusi i tij, pasi ai ka bërë shaka. Përndryshe, unë iu kam qëndruar fjalëve të mia në çdo kohë dhe rrethanë.
Buzhala ka vlerësim të lartë për Mero Bazen, sepse Mero Baze tashmë ka hyrë në linjën e atyre gazetarëve që potencojnë idenë e kombit kosovar, si projekt i kamufluar keq i etnisë kosovare të krijuar nga shqiptarët e Kosovës.
Berat Buzhala dhe Mero Baze janë të dy anë të së njëjtës medalje, të fshatarit që shtiret si super i qytetëruar, super i zhvilluar intelektualisht. Është një dukuri e çuditshme ajo e disa fshatarëve, të cilët për shkak të kompleksit të inferioritetit intelektual, shtiren si super të qytetëruar dhe të zhvilluar intelektualisht. Në të vërtetë këta si Buzhala dhe Baze nuk bëjnë gjë tjetër veçse recitojnë si papagaj manualet sorosiane të cilët ua japin sponsorët e tyre.
Ky Berat Buzhala që shan Shqipërinë, këtë vit ka bërë një redaksi në Tiranë të gazetës së tij, prej ku do që të bëjë nga Tirana edhe emisionin e tij televiziv “Komitet”. Ky horr të cilit tashmë duhet t’ i ishte hequr shtetësia shqiptare dhe të ishte shpallur person non grata në Shqipëri, përfiton sepse autoritetet zyrtare shqiptare nuk e kryejnë detyrën e tyre. Por Buzhala me të vetët, që e kanë parë Shqipërinë gjithmonë si një prositutë të cilën mund ta përdorin dhe ta fyejnë, duhet ta dinë se ky vend nuk mbetet pa zot edhe kur autoritetet zyrtare nuk kryejnë detyrën duke i dalë për zot. Në këtë rast Buzhala duhet ta mësojë me eksploziv këtë gjë, te redaksia e vet në Tiranë, te “Komiteti” i vet në Tiranë.
Përse i duhet shtetësia shqiptare këtij Berat Buzhalës, i cili është duke punuar për t’ u shndërruar në kosovar etnik, përveçse në shtetas kosovar? Merret vesh, shtetësia shqiptare i duhet se ai është i vetëdijshëm që ky projekti i kombit kosovar do të përfundojë me një dëbim masiv të shqiptarëve të Kosovës të shndërruar në kosovarë etnikë, si në 1999, por këtë herë pa kthim dhe pa mbështetje ndërkombëtare. Këtë herë Europa nuk do t’ i pranojë ata si refugjatë lufte. Si vend për t’ u strehuar do t’ u mbetet Turqia, por meqënëse nuk ka kufij të përbashkët mes Kosovës dhe Turqisë, do të jetë e vështirë për të arritur atje. Shqipëria këtë herë do ta mbyllë kufirin për kosovarët etnikë ndaj të cilëve nuk ka asnjë detyrim. Në këtë moment, Buzhala do të dalë nga kolona e refugjatëve që pret në Morin dhe do të thotë: “Unë jam shtetas i Shqipërisë!” Dhe mendon të shpëtojë kështu bashkë me familjen.
Pra, Buzhala bën llogari të gjejë shpëtim në vendin që e fyen më së shumti.
Ky Buzhala duhet nxjerrë forcërisht nga studioja e “Express” në Tiranë kur të bëjë këtu emisionin “Komitet”, t’ i varet në qafë një banner me statusin e tij të datës 16 gusht, dhe të shëtitet në rrugë e Tiranës duke u detyruar t’ i bjerë tupanit dhe të thotë: Shqipëria më dha shtetësinë dhe pasaportën e saj dhe unë ia shpërbleva kështu!/Kastriot Myftaraj
Loading...