“Islami nuk është vetëm religjion, por është edhe ideologji politike. E keqja në Europë nuk janë bombat. E keqja ende nuk ka ardhur”

“Islami nuk është vetëm religjion, por është edhe ideologji politike. E keqja në Europë nuk janë bombat. E keqja ende nuk ka ardhur” Unë...

“Islami nuk është vetëm religjion, por është edhe ideologji politike. E keqja në Europë nuk janë bombat. E keqja ende nuk ka ardhur”
Unë i dënuari me vdekje nga fashizmi islamik, ju shpjegoj tradhëtinë e madhe të Europës”. Intervistë me Abdel-Samad, politolog egjiptian, nën eskortë në Gjermani. Libri i tij është ndaluar në Francë. “Intelektualët nuk duan t’i ndyejnë duart me islamin. Për duatrokitjet, duhet sulmuar Amerika dhe Izraeli”


“Il Foglio”
I ofruan gjithçka që një djalë egjiptian mund të dëshironte: spiritualizëm, kameratizëm, shoqëri, një qëllim. Në Gizë, Hamed Abdel-Samad u fut për t’u bërë pjesë e Vëllazërisë Myslimane. I ati e kishte mësuar të lëxonte Kuranin, por qe Vëllazëria ajo që ia shpjegoi sesi të përkthejë në praktikë këto mësime. Kalimi i kohës më i preferuar i tij ishte që të marshonte më Vëllazërinë gjatë manifestimeve, duke shpalosur flamurin e Profetit. Abdel-Samad i refuzoi pas një dite në shkretëtirën egjiptiane. U dhanë të gjithë “vëllezërve” nga një portokall pasi kishin ecur nën diell për orë të tëra. I urdhëruan që ta qëronin. Qenë të lumtur që më së fundi kishin diçka për të shuar etjen. Pastaj Vëllazëria i urdhëroi ata që ta groposnin frutin në rërë dhe t’i hanin lëkurat. “Jam ndjerë krejtësisht i poshtëruar. Objektivi ishte që të thyhej vullneti ynë. Kështu krijohen terroristët. E kam lënë Vëllazërinë menjëherë më pas”.
Sot Abdel-Samad është 46 vjeç dhe jeton në Mynih të Bavarisë, ku është martuar me një vajzë daneze dhe punon për Institutin e Historisë dhe Kulturës Hebraike të Universitetit të Mynihut. Pas diplomimit, Abdel-Samad ka punuar pranë UNESCO-s në Gjenevë, më pas ka hyrë në Departamentin e Studimeve Islamike pranë Universitetit të Erfurtit, përpara se historiani Michael Brenner t’i ofrionte një pozicion pranë Universitetit të Mynihut në vjeshtën e 2008. Libri i parë i tij ka shkaktuar një tollovi të madhe në fshatin e lindjes së Abdel-Samad, ku disa banorë kanë dashur t’ia djegin librin. Abdel-Samad kishte pasur guximin që kishte hyrë dhe qe bërë pjesë e atyre që revista amerikane “New Republic” i ka quajtur “ateistët e padukshëm”, të refuzuarit, heretikët, blasfemët e botës islamike. Një tjetër zjarr, një zjarr i butë, sapo ka djegur librin e ri të Abdel-Samad, “Der Islamische Faschismus: Eine Analyse”, i shumëshitur në Gjermani, ku është botuar nga një botues si Droemer Knaur.
Shtëpia botuese franceze “Piranha” kishte blerë të drejtat për ta përkthyer në frëngjisht veprën më të njohur të Abdel-Samad dhe kishte edhe një datë daljeje në Amazon, 16 shtator. Por shtëpia botuese në momentin e fundit ka bërë një prapakthehu. Jean-Marc Loubet, në krye të shtëpisë botuese, ka njoftuar autorin se botimi i librit të tij për momentin është i paimagjinueshëm në Francë për arsye sigurie, por edhe sepse mund “të çojë ujë në mullirin e të djathtës ekstreme”. Për kritikat e tij ndaj islamit, Samad në Gjermani jeton nën eskortë dhe mbi të ka një fetva për herezi, të nxjerrë nga disa imamë egjiptianë.
“Shtëpia botuese Piranha kishte blerë të drejtat e librit, e kishte përkthyer, ishte tashmë në Amazon kur ka vendosur t’ia ndalojë botimin”, thotë Abdel-Samad në këtë intervistë për “Il Foglio”. “Dy vite më parë, pas sulmit ndaj Charlie Hebdo, kishin vendosur t’i blinin të drejtat e librit. Pas Nicës, qenë të gatshëm ta hidhnin në treg në shtator. Drejtori i shtëpisë botuese i ka shkruar një email agjentes time gjermane, duke shpjeguar se kishin pasur një mbledhje me krerët e shtëpisë botuese dhe se ekzistonte një rrezik shumë i lartë për punonjësit në botimin e një titulli të tillë, se kishte ndodhur Charlie Hebdo dhe se nuk mund të kishin edhe ata të njëjtin fund. Unë i njoh mirë rreziqet që kalohen në të tilla raste, jetoj nën mbrojtjen e policisë, marr kërcënime dhe sikur të kishin pasur vetëm frikë, do të kishte qenë e kuptueshme. Një vit më parë kishin thënë “Jemi Charlie” dhe tani thonë “Kemi frikë të jemi Charlie”. Por në pjesën e dytë të emailit ishte shkruar se libri “do të çonte ujë në mullirin e të djathtës ekstreme”.
Është reagimi tipik i shantazhit moral të atij që nuk do që të kritikohet islami. Është më i ndershëm reagimi i terroristëve islamikë që më thonë: “Të vrasim po kritikove islamin”. Por ka edhe një taktikë tjetër nga ana e myslimanëve që shantazhon në mënyrë emotive duke thënë: “Libri yt prek ndjenjat tona”. Dhe kjo taktikë është adoptuar sot nga e majta në Europë. Në qoftë se kritikon islamin, e gjen veten të rrethuar nga këto grupe. Është hipokrizia e kulturës, sepse e kanë transformuar frikën në një mburrje”.
Rasti i Abdel-Samad nuk është sigurisht i pari. “The Jewel of Medina”, romani i amerikanes Sherry Jones mbi jetën e gruas së tretë të Muhamedit, është blerë dhe më pas është refuzuar nga shtëpia botuese “Random House”, që i kishte paguar tashmë një paradhënie të majme autores dhe kishte lançuar një fushatë promovuese ambicioze. Pastaj ndodhi rasti i Yale University Press, që ka botuar librin e Jytte Klausen, “The Cartoons That Shook the World”, kushtuar historisë së karikaturave daneze, por pa ia riprodhuar karikaturat. “Kapitullimi i Yale University Press është episodi më i keq i dorëzimit ndaj ekstremizmit religjioz mysliman që po përhapet në të gjithë kulturën”, komentoi Christopher Hitchens. Në Gjermani shpërthen rasti i Gabriele Brinkmann, romanciere e vlerësuar, që papritmas mbetet pa shtëpi botuese. Në romanin e saj “Wem Ehre Gebuhrt” (Kujt i detyrohet nderi) kishte disa pasazhe, që sipas avokatëve të shtëpisë botuese Droste, do të mund të “irritonin komunitetin islamik gjerman” dhe ta ekspozonin botuesin “ndaj padive dhe frikësimeve”.
Kështu që shkrimtares iu kërkua t’i censuronte pasazhet delikate. Autorja ka refuzuar dhe ka humbur shtëpinë botuese. Brinkmann ka komentuar: “Është një skandal për një botues që ta fusë bishtin midis shalëve në këtë mënyrë. Bëhet fjalë për besnikëri preventive”. Duke shkuar akoma më prapa, kemi rastin e Salman Rushdie dhe të “Vargjeve satanike” të tij. Shtëpia botuese franceze Christian Bourgois refuzoi ta botojë pasi i kish blerë të drejtat dhe të njëjtën gjë bëri botuesi gjerman Kiepenheuer, që u pendua që ia kishte blerë të drejtat librit dhe zgjodhi që t’ia shesë një konsorciumi prej 50 botuesish në Gjermani, Austri e Zvicër, të grumbulluar nën siglën “UNCharta Artikel 19”. Shumë shpejt edhe shoqata e botuesve anglezë zgjodhi që të mos vihet në vijën e parë në aferën Rushdie. Ishte e vërtetë që një shkrimtar britanik dhe botuesit britanikë të tij qenë nën kërcënime me vdekje, por shoqata u deklarua e preokupuar që “të mos e rëndonte më kot një situatë thellësisht të papëlqyer”. Një mesazh në dukje delikat, por që kishte shumë pak ndershmëri. Oxford University Press vendosi kështu të marrë pjesë në Panairin e Librit të Teheranit bashkë me dy shtëpi botuese amerikane, McGraw-Hill e John Wiley, pavarësisht kërkesës së Viking Penguin, botues i Rushdie, për ta bojkotuar evenimentin. Zgjodhën që të luftojnë censurën vrastare me dorëzimin, të gatshëm që të sakrifikonin lirinë e shprehjes në altarin e “business as usual”: shitja e librave ishte më e rëndësishme se kolegët e kërcënuar.
Kundërrevolucioni i Hitlerit dhe Islamit
Vijmë kështu në përmbajtjen e librit të Abdel-Samad që ka prodhuar kaq shumë skandal. “Libri im është mbi religjionin, pasi krahasoj islamin me fashizmin”, vazhdon më tej Hamed Samad. “Thonë se nuk mund ta vendos një religjion të shekullit të VII-të me një ideologji të shekullit të XX-të. Megjithatë, islami nuk është vetëm një religjion, por edhe një ideologji politike, ashtu siç fashizmi ka qenë edhe një religjion politik. Kulti i liderit, e vërteta absolute, kultura e vdekjes, martirët, populli i zgjedhur, vetëm të cilit i jepet akses tek e vërteta: islami paraqet të njëjtat karakteristika.
Islami influencon jetën e qindra million njerëzve, përfshi jetën seksuale të tyre në dhomën e gjumit. Unë flas për islam dhe jo për islamizëm, pasi i dyti buron nga i pari dhe ekziston qysh nga koha e Muhamedit. Nazizmi ka racën ariane, islami ka ummanë, komunitetin e besimtarëve. Populli i zgjedhur i islamit përforcohet nga një mision hyjnor: të bashkojë vendet dhe të qeverisë botën. Është një mision i shenjtë. Për të dy, fashizmin dhe islamin, vetë ideja e shpalljes luftë ndaj të pabesëve është e ngjashme: nuk lufton për të jetuar, por jeton për të luftuar. Dhe ky është xhihadi, lufta e shenjtë, që nuk ka të bëjë me kufij apo politikë, por është lufta që nuk përfundon kurrë. Është një luftë e përjetshme për t’ju afruar Zotit. Pastaj është koncepti i armikut: të jashtëm e brendshëm. Për fashizmin ishte Perëndimi dhe aelatët, kurse të brendshëm qenë komunistët, hebrenjtë, opozitarët. Në islam, ai i jashtëm është Perëndimi dhe Izraeli, ai i brendshëm janë laikët, kristianët, apostatët. Të dy e çhumanizojnë armikun, armiku nuk mund të jetë human, është asgjësimi total i armikut, askush nuk duhet të mbijetojë.
Në Kuran, të pabesët janë më keq se kafshët, hebrenjtë si derra e majmunë, pisa, të ndyrë. Është e njëjta semantikë e nazistëve mbi hebrenjtë. Nëse eliminon aspektin njerëzor të armikut, eliminon çdo simpati, jo vetëm e vret, e përfundon, për ta zhdukur nga faqja e dheut. Hitleri e shihte fundin e hebrenjve si shpëtimin e Gjermanisë. Po kështu, Muhamedi thotë se hebrenjtë duhet të luftohen deri në fund, edhe prapa një guri. Është një hadith i famshëm që ndodhet edhe në kartën themeltare të Hamasit. Është apokalipsi. Është kjo që mësojnë fëmijët në shkollat e botës arabo – islamike. Është vizioni i plotfuqishmërisë”.
Islamizmi ka lindur si në kohën e nazizmit
“Lufta e Parë Botërore i ka dhënë fund Perandorisë Gjermane, asaj ruse dhe kalifatit. Nazizmi dhe fashizmi kanë dalë atëhere si komunizmi në Rusi, ndërsa në islam lind Vëllazëria Myslimane, që ka si objektiv final restaurimin e Kalifatit. Nga Meka në Raqqa, nga Muhamedi tek ISIS-i, është i njëjti objektiv. Terrorizmi islamik terrorizon armiqtë, siç bënë Mussolini dhe Hitleri me Këmishat e Zeza dhe SS-ët. Sulmet terroriste janë vetëm një strategji”.
Çfarë do islami radikal i sotëm?
“Në realitetet e tyre do ta çojë shoqërinë fillimisht tek modernizmi, përpara individualizmit, lirisë së ndërgjegjes, të ndarjes së pushteteve. Është një kundërrevolucion ndaj modernizmit dhe kulturës. Të gjithë duhet të sakrifikojnë dhe të sakrifikohen për këtë qëllim. Për jashtë, islami do të pushtojë botën, do të lajë hesapet me pjesën tjetër të botës sipas ligjit të tij, ashtu siç bëri nazizmi”.
Largësia e elitave europiane
Abdel-Samad parashikon se përplasja e qytetërimeve, e shpallur nga falangat radikale të islamit ndaj qytetërimit perëndimor, do të vijë duke u intensifikuar.
“Në perspektivë nuk do të jetë e gëzueshme”, thotë intelektuali egjiptian. “Sot ka 300 milion myslimanë nën 15 vjeç. Ky është fakt, jo profeci. Rinia është nga ana e islamit. Është vetëm çështje kohe. Në 15 – 20 vjet, fëmijët do të jenë bërë burra dhe shumë prej tyre, të lindur në shoqëri të frustruara, të dështuara e të korruptuara, çfarë do të bëhen? Gjëja më e tmerrshme nuk janë bombat e sotme, por ajo që do të ndodhë nesër. Jo gjithë këta miliona do të jenë terroristë, por mjafton vetëm 1 milion. Midis 300 milion fëmijëve myslimanë, sikur vetëm 1 përqind prej tyre të radikalizohej, prapseprapë do të nënkuptonte 3 milion njerëz. Në pikun e saj, al Qaeda kishte 7000 militantë. Maksimumi, Shteti Islamik ka 30000 persona dhe po terrorizon gjithë botën”.
Pastaj janë milionat e myslimanëve që jetojnë në Europë.
“Pjesa më e madhe e tyre janë paqësorë. Por shumca është e parëndësishme, nuk e frenon këtë fenomen të tmerrshëm në komunitetet e tyre. Në Gjermani ka 1000 gjermanë që luftojnë për Shtetin islamik. Një terrorist i vetëm në Nicë apo në Ansbah është në gjendje të terrorizojë miliona europianë. Dhe radikalizimi po bëhet gjithnjë e më i fortë. Sa më shumë myslimanët frekuentojnë programet e antiradikalizimit në Europë, aq më shumë radikalizohen. Është e frikshme që po mësohemi me terrorizmin, presim vetëm sulmin e radhës. New York, Madrid, Londër, Paris, Nicë, Bruksel, Mynih… Cili do jetë i ardhshmi?”.
Nga ku lind urrejtja e këtyre bijve të rinj të Europës ndaj vetvetes?
“Nuk refuzojnë mallrat e konsumit, por idenë që ndodhet prapa: modernizmin. Nuk i braktisin kallashnikovët pse janë bërë të pabesë, por shpirtin e modernizmit, lirinë, barazinë, këto i refuzojnë. Europa nuk u ka ofruar emigrantëve një identitet dhe emigrantët nuk u kanë mundësuar fëmijëve të tyre që të bëhen pjesë e shoqërisë që i ka mikpritur. Është ngritur një mur nga prindërit përballë fëmijëve të tyre. Në Kuran është e shkruar që të mos bëhesh mik me hebrenj dhe kristianë”.
Islamizimi total i Europës nuk do të ndodhë, do të ndodhë diçka ndryshe.
“Numrat nuk janë shumë të mëdhenj, por myslimanët nuk janë pjesë e të njëjtit bekgraund. Ka sunitë, shiitë, alavitë, kurdë, turq. Por islamizimi i pjesës më të madhe të qyteteve europiane tashmë është realitet. Londra, banlieue franceze, Malmoe, disa pjesë të Berlinit, shumë zona në Hollandë. Vetëm në Europë ekziston ky realitet, si në Johanesburg e San Paolo të Brazilit. Zonat e ndaluara. Getoja. Kur flas në Gjermani për integrimin, përgjigjem: Për herë të parë rimerrni monopolin e dhunës, rijepjani shtetit. Do t’i përdorin këto zona, ku koeficenti demografik është shumë i lartë, ku welfare mendon për gjithçka, që të infektojnë pjesën tjetër të Europës. Shteti social duhet të reformohet, nuk mund të marrësh benefitet sociale prej faktit që ke fëmijë dhe të mos bësh asgjë. Këta njerëz nuk e kanë idenë se nga dalin paratë për të jetuar. Kjo duhet të marrë fund. Nuk kanë asnjë mirënjohje për shtetin që i ka mikpritur. Përkundrazi, provojnë gjithnjë e më shumë frustrim.
Jashtë gjejnë 3 zgjedhje: salafitët, të droguarit dhe tutorët. Tensioni do të rritet me ardhjen e 1 milion emigrantëve vetëm në Gjermani. Skenari është i tillë që askush nuk di çfarë të bëjë. Do të ketë më shumë segregim e më shumë dhunë, do të rriten krimet e rregullta dhe terrorizmi fetar. Për mua problem është se Europa i kushton gjithë kësaj që të vazhdojë në një ndjenjë indifference, nga politikanët, nga e majta, me zemërimin e të djathtës që mendon se vendet e tyre janë sekuestruar, kështu që mëria dhe urrejtja transformohen në dhunë. Angela Merkel nuk ka bërë asgjë pas Këlnit, Ansbahut, Mynihut. Ka dalë në televizion e ka thënë: “Gjithçka do të shkojë mirë”. Pas sulmit ndaj Charlie Hebdo, politikanët francezë kanë shkuar të vizitojnë një xhami, në vend që të vizitonin një të përjavshme satirike apo një komunitet hebraik. Pas sulmit të ardhshëm të shkojnë e të takojnë viktimat. Demokracia nuk mundet nga jashtë, por nga brenda, kur pushon së mbrojturi vlerat e lirisë. Sot ka të njëjtën letargji. Është gënjeshtra e madhe që bëhet klishe dhe që e përsërisim pas çdo sulmi: “Kjo nuk ka të bëjë aspak me islamin””.
Abdel-Samad flet për një tradhëti në kuptimin e vërtetë të fjalës, nga ana e elitave.
“Kjo tradhëti e elitave nuk është e re. Kur Rushdie botoi “Vargjet satanike”, ai u braktis nga elitat kulturore europiane, që morën në mbrojtje myslimanët dhe jo romanin. Kur Rushdie u ftua në Danimarkë, Irani kërcënoi të mos blinte më djathë danez. Dhe Rushdie nuk shkeli në Danimarkë. Është një përzierje oportunizmi dhe indiference. Kur Kurt Westergaard ka pikturuar Muhamedin me bombën në çallmë, elitat kanë nisur të diskutojnë për vlerat artistike të karikaturës. Islami politik është sfida më e madhe e shekullit të XXI-të, por intelektualët europianë nuk duan të merren me të. Është më lehtë të kritikohet Izraeli. Nuk është seksi të flasësh për islamin. Gazetarët kritikojnë Amerikën për të siguruar duatrokitje. Për ta, kush jeton nën eskortë pse ka kritikuar islamin nuk është interesant. Ndjej gjithmonë tradhëtinë e këtyre intelektualëve, që preokupohen për ndjenjat e myslimanëve, kurrë për të miat, të asaj që ka nënkuptuar për jetën time. Mund të kritikojmë gjithçka, por jo islamin. Është shantazhi moral më i madh i kohës tonë”.
(nga Il Foglio)
Përgatiti:
ARMIN TIRANA

Mos e humbisni sonte! Shi yjesh, fenomeni i dekadës, ja kur ndodh

Tetova News at Tetova News - 3 hours ago
Sipas NASA-s, këtë vit yjet pritet të dyfishohen në numër, për shkak të një fenomeni të veçantë. Zakonisht, mesatarisht në orë shikojmë rreth 80 meteorë, ndërkohë që këtë vit mund të arrijnë deri në 150 apo edhe 200 në orë. Një fenomen i ngjashëm është vërejtur edhe në vitin 2009. Ky fenoment natyror fillon në 23 korrik dhe vazhdon deri në javën e tretë të muajit gusht. Por datat kur ato shfaqen më së shumti janë 9-15 gusht, me ditën kulminante 11-12 gusht. Madje pas orës 3 të mëngjesit do të keni mundësinë të shijoni vërtet një spektakël, pasi hëna do të zbehet dhe vëzhgimi do të j... more »

Foto +16/Dhuron skena lesbike, i dashuri…

Tetova News at Tetova News - 3 hours ago
Ajo është në një lidhje me Hugo Taylor dhe të dy po shijojnë disa pushime romantike në jug të Francës. Por kjo nuk e ndaloi Millie Mackintosh, 27 vjeç, që të dhurojë disa skena lesbike me shoqen e saj, Caggie Dunlop, po ashtu 27 vjeç. Ndërkohë i dashuri i saj, Hugo, 30 vjeç, shikonte gjithçka.

Padyshim ky është propozimi më i frikshëm për martesë (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 3 hours ago
Padyshim që ky që ka ndodhur në Rumani është propozimi më i frikshëm për martesë. Të maskuarit që ndodhen në video janë miqte e djalit!

Video +18/Aksidenti i tmerrshëm, trupat fluturojnë në ajër, por ndodh mrekullia…

Tetova News at Tetova News - 3 hours ago
Në Rusi ka ndodhur një prej aksidenteve më të tmerrshme. Kamera e veturës kishte kapur pamje të renda kur një veturë gjatë parakalimit ishte goditur nga një kamion që vinte nga drejtimi i kundërt. Moment i goditjes kishte qenë aq i fortë sa 3 pasagjerët që kanë qenë brenda kanë ‘fluturuar’ nga dritarja. Mësohet se të tre personat kanë shpëtuar edhe pse kishin pësuar rënie fatale, kurse shoferi 20 vjeçar nuk ia ka dalë të mbijetonte. Ata kanë mbetur me gjymtyrë të thyera por pa rrezik jete kurse shoferi i kamionit, 49 vjeç, raportohet se është në gjendje të mirë shëndetësore. KUJDES, ... more »

Një kompjuter që kopjon shkrimin tuaj të dorës

Tetova News at Tetova News - 3 hours ago
Disa kërkues të Universitetit College të Londrës kanë mësuar një kompjuter si të imitojnë shkrimin e dorës së çdo njeriu. Ata kanë ndërtuar një algoritëm sipas të cilit kompjuteri mund të marrë një pjesë të vogël teksti, ekzaminon cilësitë dhe veçoritë e tij dhe pastaj mund të shkruajë vetë më të njëjtin shkrim tekste të tëra. Në botë ka tashmë programe sipas të cilave mund të shkruhet me shkrim dorë sipas një stili standart dhe të përcaktuar, por ajo çfarë kanë bërë këta kërkues është se kompjuteri mund të imitojë dhe të shkruajë shkrimin e dorës të çdo njeriu që i kërkohet, mjafto... more »

Historia +18: Gruaja ime është një monstër në shtrat (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 3 hours ago
Një burrë i ka dërguar një letër britanikes të ‘The Sun’, ku ka kërkuar ndihmë nga psikologia për problemin që ka. Ai thotë se e përfundon shpejt seksin dhe gruaja e tij bëhet nervoze. *Kjo është letra e tij:* Nuk do të thotë qe jam egoist në shtrat, por e përfundoj seksin shpejt dhe gruaja ime mërzitet. Unë jam 34 vjeç ndërsa ajo është 32. Ne kemi dy fëmijë të bukur dhe jeta do të ishte e mrekullueshme nëse nuk do të ishte ky dështim i imi kohëve të fundit. Ky problem shkoi prapa për vite dhe u bë më keq kur unë po bëhem më i vjetër. Shumë rrallë mund të zgjasë më shumë se një minut... more »

Kështu i torturon ISIS femrat që nuk mbulohen

Tetova News at Tetova News - 4 hours ago
Janë publikuar pamje të njërës nga selitë e të ashtuquajturës policisë fetare të ISIS-it, në të cilën femrat torturohen me zinxhirë e shkopinj gome nëse shihen të pa mbuluara. Pamjet e filmuara janë në rajonin e qytetit Manbij nga Forcat Demokratike Siriane të cilat arritën të kthejnë nën kontroll këtë qytezë. Ndërkohë detyra e policëve të kësaj selie është vëzhgimi i veshjes dhe sjelljes së njerëzve.

Ky është trajtimin më të mirë kundër rënies së flokëve!

Tetova News at Tetova News - 4 hours ago
Humbja e flokëve mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm gjithashtu mund të jetë rezultat i stresit. Ky fenomen është, në fakt, një përgjigje e trupit kur ai është duke u përballur me ndonjë problem shëndetësor. Arsye të tjera për humbjen e flokëve përfshijnë humbje peshe, menopauzën, mosbalancimin hormonal si dhe shtatzëninë. Shumë njerëz kanë provuar produkte të ndryshme kozmetike për të trajtuar humbjen e flokëve dhe për të parandaluar përkeqësimin e këtij problemi, por shumë prej tyre nuk kanë dhënë efekte, gjithashtu ato janë të pasura me substanca kimike që mund të rreziko... more »

10 PIKAT KYÇE QË FEMRAT DUHET TË DINË PËR TË PASUR SUKSES. Nga Msc. Asjola Lamllari

Tetova News at Tetova News - 5 hours ago
Nëqoftëse je një femër 17-vjeçare, 47-vjeçare apo çfarëdolloj moshe tjetër dhe dëshiron të bësh karrierë, ky artikull bën për ty. Nga një studim botëror i udhëhequr nga Aççenture, mbi 3.400 drejtues kompanish, ka rezultuar që 69% e grave e kanë pasur të vështirë të bëjnë karrierë brenda një Shoqërie. Çështja është se femrat, për të arritur majat, duhet të bëjnë gjithçka që bëjnë meshkujt… dhe ndoshta ndonjë ekstra. 1. Çfarë njeh Me “çfarë njeh” , nënkuptoj eksperiençat dhe kompetençat e deklaruara në CV-në tuaj, është themeli i çdo lloj karriere. Titujt e studimeve nuk janë vetëm nj... more »

Nis shitja online e biletave për ndeshjen Shqipëri-Maqedoni

Tetova News at Tetova News - 5 hours ago
Tifozët shqiptarë mund të blejnë tani biletat online për për ndeshjen ndeshjen Shqipëri – Maqedoni. Ndeshja që do të luhet mes dy ekipeve është e vlefshme për eliminatoret e Botërorit “Rusi 2018” Biletat mund të blihen në faqen zyrtare të Federatës Shqiptare të Futbollit bileta.fshf.org. FSHF raporton se Komiteti Ekzekutiv i FSHF miratoi edhe çmimet e këtyre biletave që variojnë nga 1.000 lekë deri në 8.000 lekë. Ndeshja Shqipëri – Maqedoni, që do të luhet më datë 5 shtator në stadiumin e Shkodrës Ja si janë çmimet sipas tribunave: C2 , C3, C4 + E2, E3, E4 1.000 lekë C1, C5 + E1, E5 ... more »

Bill Clinton: Nënë Tereza më bëri ta dua kombin shqiptar

Tetova News at Tetova News - 5 hours ago
Fjalët e Presidentit të ShBA-së, Bill Klinton, kur u shpreh se “Nënë Tereza ishte e para që më bëri ta dua kombin shqiptar; ndihem krenar që plotësova një detyrë morale ndaj saj dhe ndaj vlerave të lirisë”, tregojnë qartë se ajo e kishte shpalosur zemrën e saj arbënore edhe para personaliteteve të mëdha, duke iu folur për vendin prej nga e kishte origjinën, duke i njohur me historinë e këtij populli të lashtë e heroik, si dhe problematikën që mbartte mbi shpinë. Kudo ku shkonte, Nënë Tereza e tregonte me krenari prejardhjen e saj. Këtë e dëshmojnë shumë nga letrat dhe shkrimet e sa... more »

Arrestohet babai i futbollistit Hakan Sukur, kjo është arsyeja (FOTO)

Tetova News at Tetova News - 6 hours ago
*Babai i sulmuesit turk, Hakan Sukur, Selmet Sukur është arrestuar nga autoritetet turke menjëherë pas faljes së namazit të xhumasë.* Sipas agjencisë së lajmeve DHA, pas lëshimit të urdhër arrestit të futbollistit me origjinë shqiptare, Hakan Sukur, policia turke ka arrestuar babain e tij dhe i ka konfiskuar pasurinë. Nga fotografitë e publikuara nga kjo agjenci shihet babai i ish-sulmuesit të Interit, teksa arrestohet me lot në sy, teksa iu është konfiskuar edhe pasuria e sulmuesit, e cila thuhet të jetë goxha e madhe me një shifër rreth 50 milionë euro. Ndryshe, Hakan Sukur u zgjo... more »

Ky është ushtrimi i vetëm që ju mban të shëndetshëm

Tetova News at Tetova News - 8 hours ago
Vetëm një orë ecje e shpejtë në ditë do të eliminojë të gjitha rreziqet e dëmshme shnëdetësore që mund të keni nga një jetë sedentare, ku qëndroni ulur. Hulumtuesit analizuan nivelin e aktivitetit të 1 milionë personave në Australi, SHBA dhe Europën Perëndimore në një përpjekje për të zbuluar se sa orë në ditë aktivitet fizik kërkohet për të kompesuar orët e gjata të qëndrimit ulur. Ata i klasifikuan individët me një moshë mesatare 45 vjeç, dhe i ndanë në 4 grupe në varësi të sa aktivë ishin. U zbulua se personat të cilët qëndronin ulur 8 orë në ditë por ishin fizikisht aktivë kis... more »

Për LE MONDE - Gylen: Nëse provohen akuzat ndaj meje, gati të kthehem në Turqi e të dënohem

Tetova News at Tetova News - 8 hours ago
Fethulla Gylen i cili akuzohet nga Erdogan si organizatori i grushtetit të shtetit ka sfiduar shtetin turke duke deklaruar se nëse provohet akuza e hedhur ndaj tij, ai do të kthehet në Turqi për t’u dënuar me dënimin më të rëndë. *“Nëse do të dalë e vërtetë qoftë edhe një e dhjeta e akuzave të hedhura, unë jam gati që të kthehem në Turqi për t’u dënuar me ndëshkimn më të rëndë të mundshëm.”* Në një shkrim të gjatë për gazetën franceze Lemonde, Gylen thotë se qeveria e Erdogan po përpiqet të spastrojë nga radhët e institucioneve çdokënd që nuk i bindet. *“Me ç’duket, qeveria jo vet... more »

NGA TURQIA VJEN EDHE FUQI PUNËTORE PËR PASTRIMIN E HASANBEGUT (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 8 hours ago
Banorët e Hasanbegut dhe rrethinës të cilët u prekën nga vërshimet mbrëmjen e 6 gushtit janë ndihmuar nga organizata të ndryshme nga Turqia, të cilët kanë ndihmuar si fuqi punëtore për të pastruar rrugët dhe shtëpitë e këtyre banorëve, njofton SHENJA. Ambasadori turk në Shkup, Omer Sholendil tha se shpreh keqardhje të thellë për humbjet e jetëve dhe mjeteve materiale në këto regjione. “Republika e Turqia, që nga çastet e para të kësaj fatkeqësie, me vëllezërit tanë nga Maqedonia, mundohemi të realizojmë bashkëpunimin dhe në këtë drejtim i kemi mobilizuar të gjitha mundësitë tona, d... more »

Lëvizja BESA: Të shtyhet afati i regjistrimit të votuesve të kontestuar

Tetova News at Tetova News - 8 hours ago
Sot Lëvizja BESA i është drejtuar me një letër Komisionit Shtetëror Zgjedhor (KSHZ), ku kërkohet shtyrja e afatit për regjistrimit e 40 mijë votuesve të kontestuar padrejtësisht nga regjimi VMRO-BDI. Në këtë letër, mes tjerash, në letrën e dërguar Komisionit Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) Lëvizjes BESA ka shkruar: “Duke e pasur parasysh gjendjen e rëndë pas vërshimeve në disa rajone të Republikës së Maqedonisë dhe pamundësinë e shumë qytetarëve që të lëvizin, respektivisht të ballafaqohen me regjistrimin e tyre, si dhe vendimin e nxjerrë nga ana e Qeverisë për ekzistimin e gjendjes së k... more »

(VIDEO) DËSHMI TRONDITËSE: GJYSH E NIP HUMBIN JETËT NGA VËRSHIMET, TË GJALLËVE ASNJË INSTITUCION S’U TROKET NË DERË

Tetova News at Tetova News - 8 hours ago
Anëtarët e mbijetuar të familjes Mustafa rrëfejnë momentet tragjike të luftës për jetë a vdekje gjatë përmbytjeve. Gjyshi i familjes Mustafi, Bajram Mustafa i kishte ndihmuar dhe i kishte nxjerrë nga shtëpia e cila vërshohej në ato çaste, të gjithë anëtarët e të familjes, përveç nipit 2-vjeçar, Enisit, njofton SHENJA. Gjyshi i familjes Mustafi, Bajram Mustafa i kishte ndihmuar dhe i kishte nxjerrë nga shtëpia e cila vërshohej në ato çaste, të gjithë anëtarët e familjes. Në fund kishte tentuar që të shpëtojë edhe nipin dy vjeçar, Enisin, i cili kishte qenë i ngujuar në dhomën e cila... more »

(VIDEO) VËRSHIMET, ENDE ASNJË PËRGJEGJËSI POLITIKE

Tetova News at Tetova News - 8 hours ago
Në shtetet normale, humbja e jetëve të qytetarëve nga çfarëdolloj katastrofash, e sidomos nga përmbytjet, siç ndodhën në Hasanbeg e rrethinë, nxjerr para drejtësisë politikanët, krerët e institucioneve dhe përgjegjësit e ndryshëm. Por një gjë e tillë, as që vej parasysh për autoritetet në Maqedoni, të cilët edhe pas gjashtë ditëshnga vërshimet katastrofale në Hasanbeg, ku e humbën jetën 22 persona, vlerësojnë se përgjegjësia e politikanëve në këtë rast nuk është me rëndësi. Madje në pyetjen e Televizionit SHENJA, për koordinatorin e grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së, Ilija Domiv... more »

15 vjet nga masakra e Lubotenit, asnjë zyrtar nuk nderoi të rënët

Tetova News at Tetova News - 8 hours ago
Lubotenasit sot përkujtuan 15 vjetorin e masakrës kur forcat maqedonase të sigurisë vranë 10 civlë shqiptarë. Pikërisht më 12 gusht të vitit 2001 u zhvillua operacioni i ndërhyrjes së njësiteve policore – ushtarake në fshatin Luboten ku u vranë dhjetë civilë si: Dalip Murati, Muharrem Ramadani, Memet Memeti, Rami Jusufi, Xhelal Bajrami, Kadri Jashari, Bajram Jashari, Sulejman Bajrami, Atulla Qaili si dhe fëmija 6-vjeçar Erxhan Aliu. Edhe në këtë ditë askush nga zyrtarët shqiptarë nuk gjeti kohë për ti përkujtuar të rënët, përveç SHVL-së që në orët e paraditës kishte bërë homazhe n... more »

EDHE PAS 15 VITEVE NGA MASAKRA E LUBOTENIT, PLAGËT AKOMA TË FRESKËTA (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 9 hours ago
15 vjet dhimbje. 15 vjet trishtim. 15 vjet kujtime të mbushura me trishtim, ankth dhe trauma nga dita e 12 gushtit të vitit 2001, kur në fshatin Luboten të Shkupit, u zhvillua operacioni i ndërhyrjes së forcave maqedonase të sigurisë, ku u vranë dhjetë civilë shqiptarë. Në mesin e të vrarëve ishte edhe fëmija 6 vjeçar, Erxhan Aliu. Familjarët e Erxhanit edhe sot kujtojnë momentet trishtuese të ditës së masakrës së këtij fshati. Humbja i fëmijës 6 vjeçar për familjen Aliu është një plagë që nuk do të mbyllet asnjëherë. “Në ora pesë atë ditë në premten e kanë vrarë në rrugë, e kanë ... more »

NJË LETËR E USHTARIT ANONIM: USHTRIA E MAQEDONISË NDIHMON VETËM MAQEDONASIT, JO EDHE HASABENGUN

Tetova News at Tetova News - 11 hours ago
Në redaksinë e Televizionit SHENJA ka ardhur një letër nga një pjesëtar i forcave të armatosura të Maqedonisë që po ndihmojnë në rajonet e prekura nga vërshimet. Ai rrëfen realitetin tmerrues për të cilin që nga dita e parë alarmon edhe Televizioni SHENJA, se edhe ndihma institucionale është selektive në baza nacionale. Ai pyet se ku janë përfaqësuesit tanë, dhe pse kanë urdhra të ndihmojnë vetëm vendbanimet maqedonase, e jo edhe Hasanbegun. Për më tepër, lexoni tekstin e ushtarit i cili dëshiron të mbetet anonim: *“Ju lutem mundësisht te ngelem anonim. Jam pjesëtar i Armatës Shtetër... more »

MBLIDHEN MJETE FINANCIARE PËR VËRSHIMET NË TË GJITHA XHAMITË NË MAQEDONI

Tetova News at Tetova News - 14 hours ago
Sot gjatë faljes së namazit të Xhumasë u është bërë thirrje myslimanëve që të donojnë mjete financiare për vendet e prekura nga vërshimet në Shkup, njofton SHENJA. Në apelin e Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë, përpos ndihmave materiale, u kërkua edhe ndihma fizike e atyre që kanë mundësi, dhe ndihma me mjete për pastrim të terrenit, siç janë traktorët, kamionët, pompat e ujit, etj. Më herët, edhe organizata humanitare “Hilal” që funksionon në kuadër të BFI-së ndihmoi banorët e Hasanbegut dhe rrethinës me pako ushqimore dhe me produkte higjienike, duke shpërndarë më shumë se n... more »

“Komploti ukrainas”, Rusia njofton “lojëra lufte” në Detin e Zi

Tetova News at Portali FLURUDHA - 16 hours ago
*Vetëm pak pasi presidenti Vladimir Putin mblodhi këshillin e sigurisë, Marina ruse njoftoi stërvitje ushtarake në Detin e Zi, të konsideruar nga Perëndimi si një “lojë lufte”, një ditë pasi kreu i Kremlinit akuzoi Ukrainën se është përpjekur të provokojë një konflikt mbi Krimenë, gadishull të cilin Moska e akeksoi në vitin 2014 nga vet Ukraina.* Qëndrimi luftarak thekson edhe njëherë shqetësimet në Ukrainë se Rusia mund të jetë duke planifikuar një përshkallëzim të luftimeve në betejën mes Kievit dhe separatistëve prorusë në lindje të vendit, të cilat janë zvogëluar me kalimin e ... more »

Udhëheqësit botërorë që kanë pasur probleme mendore…

Tetova News at Tetova News - 18 hours ago
Presidentët Abraham Linkoln dhe John F. Kennedy, janë përballur me probleme mendore, si depresioni, tha profesori i universitetit Tufts, Dr. Nassir Ghaemi, i cili ka shkruar për figura historike me probleme mendore. Nga Mahatma Gandi deri tek Abraham Linkoln, kishin probleme mentale por triumfuan si rezultat i asaj. Disa nga liderët më të mëdhenj të Amerikës në të kaluarën, kanë pasur probleme të shëndetit mendor, dhe kjo mund t’u ketë ndihmuar në kohëra të krizës, thonë psikologët dhe psikiatrit, shkruan Daily Mail. Presidentët Abraham Linkoln dhe John F. Kennedy, janë përballur me ... more »

Gënjeshtra që shkatërroi Princeshën Diana

Tetova News at Tetova News - 18 hours ago
Ish-truproja e Princeshës Diana ka treguar sesi familja mbretërore e sulmoi Dianën për një marrëdhënie sekrete me Xhejms Ljuis, duke hapur edhe zëra se Princ Herri ishte djali i tij. Ken Uarf, ish-bodigardi dhe i besuari i Princeshës, zbuloi gjithashtu se Diana tentoi të vriste veten kur martesa e saj me Princin Çarls nisi të marrë tatëpjetën. “E shkatërruar nga tradhtia e bashkëshortit të saj me Kamila Parkerin, princesha ishte gati për të nisur një marrëdhënie të sajën. Hjuit, i cili ishte një flirtues i lindur, i kushtoi asaj vëmendje dhe përkujdesje dhe më pas edhe pasionin që a... more »

Së paku 50 milionë euro dëme nga vërshimet

Tetova News at Tetova News - 18 hours ago
Derisa nuk ka vlerësim zyrtar për dëmet që pësuan nga përmbytjet e fundit në rajonin e Shkupit, ekspertë të biznesit të sigurimeve theksojnë për Deutsche Welle se dëmet mund të shkojë së paku 50 milionë euro. “Definitivisht do të duhen shumë para. Matematika është shumë e thjeshtë. Ajo që dëgjojmë është se janë goditur së paku 5 mijë shtëpi, nga kjo llogaritni. Së paku 50 milionë euro. Kjo vetëm për pjesën e dëmeve të objekteve për vendbanim. Ku mbetet infrastruktura. Bëhet fjal për shuma të mëdha”, komentoi eksperti për DW. Qeveria po shqyrton mundësinë që të paguajë avans për dë... more »

Sekretet më të pazakonta të qeverive botërore

Tetova News at Tetova News - 20 hours ago
Qeveria nuk ruan vetëm sekretet ushtarake. Ka informacione të tjera, si ai që Churchill ka urdhëruar fshehjen e informacionit mbi shfaqjen e UFO-ve që janë më shqetësues. Revista “TIME” hedh një vështrim mbi sekretet qeveritare. Churchill dhe UFO-t 51 vite pas vdekjes së tij, Winston Churchill vazhdon të përbëjë lajm. Sinston Churchill ka qenë tepër i interesuar për UFO-t dhe në mbi 6000 faqe të dossierit britanik mbi shfaqjen e tyre nga vitet ’96-2000 shumë janë raste të jashtëzakonshme, duke filluar nga ai i Stamford Bridge. Zyrtarisht është pranuar se Churchill e ka fshehur këtë ... more »

Skandali/Gruaja shqiptare hap ankandin, kërkon veshkë në FB, ja sa ofron

Tetova News at Tetova News - 20 hours ago
Një ngjarje e pazakontë po ndodh në vendin tonë, madje publikisht. Përmes një raportimi të pazakontë të mbërritur në ReportIn, një qytetar denoncon hapjen e një faqeje FB, në kundravajtje me ligjet shqiptare dhe ato njerëzore. Një grua edhe pse ka një problem shëndetësor shumë të madh për bashkëshortin e saj, bën thirrje për trafik organesh kundrejt parave. Ajo kërkon një veshkë për bashkëshortin e sëmurë me dializë dhe ofron 50 mijë euro me qëllim që ai të kryejë transplantim. Me propozimin e saj zonja, “ka peshkuar” disa persona të varfër me sa duket të cilët për ca para janë të ... more »

Shoferi i çmendur e mban timonin e makinës me këmbë (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 20 hours ago
Kjo video është filmuar në Puning, Kinë. Një shofer shihet teksa i jep makinës me këmbë kurse duart i ka të zëna duke u marrë me celularin.

Trump sulmon dhe kritikohet: Obama-Clinton, bashkëthemelues të ISIS-it

Tetova News at Tetova News - 21 hours ago
*Kandidati republikan për Shtëpinë e Bardhë, Donald Trump e ka quajtur dyshen Obama-Clinton, njëri president i Amerikës dhe tjetra ish-Sekretare e Shtetit, si dy “bashkëthemeluesit” e Shtetit Islamik, duke përshkallëzuar kështu gjuhën e ashpër e duke theksuar për të disatën herë mendimin e tij se ata të dy janë përgjegjës për rritjen e grupit të militantëve xhihadistë.* Por këto deklarata nuk kanë kaluar pa iu kushtuar vëmendje, madje kanë rigjallëruar kritikat mbi atë që konsiderohet si aftësi e tij për të udhehequr Shtetet e Bashkuara. Nga fushata e Clintonit kanë reaguar menjë... more »

Shikojeni se kush e ka ushtrinë më fortë, Kosova apo Mali i Zi (Video)

Tetova News at Tetova News - 23 hours ago
Kush e ka ushtrinë më të fuqishme, është një pyetje që këto ditë ka filluar të qarkulloi në rrjetet sociale, kjo për shkak të situatës së demarkacionit me Malin e Zi.

Rushiti: Nuk po më pëlqen afrimi i Turqisë me Rusinë

Tetova News at Tetova News - 23 hours ago
Regjisori Sulejman Rushiti shkruan në profilin e tij në Facebook se nuk është duke i pëlqyer largimi i Turqisë nga Perëndimi dhe afrimi i saj me Rusinë, transmeton TetovaSot. “Mund të më quani turkofob po të doni edhe përskaj faktit që lexoj Hikmetin e Pamukun, se dëgjoj me ëndje Yedi karanfil, se shoh me dëshirë filmin e Bilges, megjithatë do ta shpreh mospëlqimin tim për afrimin e Turqisë me Rusinë dhe ftohjen dhe largimin e saj me perendimin!”, shkroi Rushiti.

Këngëtari ukrainas publikon video të mrekullueshme për Shqipërinë (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Quhet Artem Mekh dhë është këngëtar, muzicien, tekstshkrues këngësh dhe dixhej nga Ukraina. Në profilin e tij në Instagram ka publikuar disa foto dhe video nga vizita e tij në Shqipëri. Gjithashtu një video të mrekullueshme e ka publikuar edhe në kanalin e tij në YouTube./TetovaNews Албания, какой ее увидел я. Полное видео по сcылке в профиле: https://youtu.be/vNNlCJNGaMA #albania #gopro #hero #blueeye #saranda #ksamil #borsh #mekhvlog #артеммех #artemmekh A video posted by Artem Mekh | Артем Мех (@artemmekh) on Aug 10, 2016 at 1:40am PDT Туристические места куда приятнее посещать... more »

Hasanbegu i çon porosi BDI-së: Mos harxhoni kot për koktejin e Marrëveshjes së Ohrit

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Disa banorë të Hasanbegut kanë dërguar një apel deri te Gazeta Lajm, përmes të cilit i drejtohen BDI-së duke kërkuar që mos të harxhojë kot para për koktejin e 13 gushtit kushtuar Marrëveshjes së Ohrit, por ato mjete ti dërgojnë si ndihma për rajonet e goditura nga vërshimet. “Marrëveshja e Ohrit ka rënë viktimë në baltën e Hasanbegut që e sollën vërshimet. Me pas qenë gjallë kjo marrëveshje nuk do të lejohej diskriminimi që edhe në këto momente tragjike i bëhet shqiptarëve të Hasanbegut karshi maqedonasve të Stajkovcit. Mos harxhoni kot mjete për koktejin e Marrëveshjes së Ohrit, ... more »

(VIDEO) HARAÇINASIT: QEVERITARËT MOS TA SPROVOJNË DURIMIN TONË

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Vazhdon ironia e banorëve të Haraçinës për funksionarët shtetërorë të cilët gjatë fatkeqësisë së të shtunes ende vazhdojnë të mos t’u vijnë në ndihmë. Derisa shtëpitë mbesin të stërmbushura me ujë dhe rrugët janë të pakalueshme, por rritet mllefi i fshatarëve ndaj të zgjadhurve të tyre. “E apeloj Ali Ahmetin, mos të luajë me popullin, edhe ato biznismenët e fortë që i kemi në parlament, krejt qeveria mos të luan me popull, se populli një ditë u ngrit, po për së dyti ngrihet me armatim. Nuk shohim polici ose ushtri, e bëjmë si në Turqi. Mos të luajnë me popull le të dalin në ndihmë ... more »

FOTO/ Luana Vjollca poston foto me bikini, kunati nuk ‘reziston’ dot pa komentuar

Tetova News at Portali FLURUDHA - 1 day ago
Prezantuesja Luana Vjollca ka postuar një foto sensuale me bikini në “Intagram”. Mirëpo, mes dhjetëra komenteve, është edhe një që vjen nga kunati i saj. Getoar Selimi, që është në një lidhje me motrën e Luanës, Marinën, nuk ka rezistuar dot duke komentuar në foton e Luanës. “Hajde, hajde”, shkruan Getoar Selimi.

“Lufta në Siri lindi për t’i bërë rusët dhe iranianët të paguajnë”. Fjalë të një ish-shefi të CIA-s

Tetova News at Portali FLURUDHA - 1 day ago
Televizioni CBS ka transmetuar një filmim prej 53 sekondash që shpjegon në mënyrë të përsosur atë që po ndodh në Siri, prej pesë vitesh. Një hakmarrje nga ana e SHBA, për atë që iranianët – dhe si pasojë edhe aleatët e tyre – kanë bërë në Irak. Në një intervistë për televizionin amerikan, ish zëvendës shefi i CIA-s, Michael Morell ka deklaruar: “Kur ishim në Irak, iranianët furnizonin me armë militantët shiitë, për të goditur ushtarë amerikanë. Irani duhet ta paguajë llogarinë në Siri. Edhe rusët”. I habitur, intervistuesi e ka pyetur: “Do i bëjmë të paguajnë rusët dhe iranianët du... more »

Këto 10 pyetje mund të parashikojnë, nëse do të jeni të suksesshëm në jetë

Tetova News at Portali FLURUDHA - 1 day ago
Suksesi nuk është i kufizuar vetëm në atë, se sa larg ju jeni ngjitur në shkallën e korporatave, por edhe në aspekte të tjera të jetës, të tilla si vendosja e një ekuilibri të shëndetshëm mes punës dhe familjes, duke ndjekur dhe arritjen e qëllimeve dhe realizimin e ëndrrave, si dhe thjeshtë duke përqafuar atë që jeni. Megjithatë, ka shenja shkencërisht të provuara, që të tregojnë nëse me të vërtetë do të jeni të suksesshëm në jetë, cilado qoftë mënyra që ju zgjidhni për të përcaktuar suksesin. Ja 10 pyetje që parashikojnë nëse do t’i hapni krahët dhe do të fluturoni drejt qëllimev... more »

33 thënie që janë të mbushura me urtësi

Tetova News at Portali FLURUDHA - 1 day ago
1. Auto-disiplina është gjithçka Auto-disiplina është gjithçka. Nëse mundesh të vësh nën kontroll qenien tënde mendore dhe fizike, mund të kesh nën kontroll gjithë botën. 2. Një moment durimi Një moment durimi në një çast zemërimi, ju shpëton njëqind momente pendese. 3. Shih pas në jetën tënde dhe thuaj… Më mirë të shohësh pas në jetën tënde dhe të thuash: “Nuk më besohet që e kam bërë atë gjë”, se sa të thuash: “Ah, sa do të doja ta bëja atë”. 4. Këto dy gjëra përcaktojnë atë që ti je Dy gjëra përcaktojnë atë që ti je: Durimi kur nuk ke asgjë, dhe sjellja kur nuk ke asgjë 5. Duhet kur... more »

Rënia e numrit të shqiptarëve që i bashkohen ISIS reflekton “kërkesën e ulët”

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Një kërkues i lartë i fushës së terrorizmit thotë se rënia e numrit të shqiptarëve që luftojnë në Siri ka të bëjë më tepër me situatën në Lindjen e Mesme sesa me masat e marra nga qeveritë e Shqipërisë dhe Kosovës. *Nga Fatjona Mejdini* Shpend Kusani, një kërkues i lartë në Qendrën e Kosovës për Studime të Sigurisë, KCSS, i tha BIRN se numri i shqiptarëve që po shkojnë për të luftuar në Siri dhe Irak krah ekstremistëve islamikë ka rënë për shkak se ka më pak kërkesa për ta. Thuajse asnjë shqiptar apo kosovar nuk iu bashkua ISIS në dy vitet e fundit, gjë që Kusani e përshkruan si rën... more »

OKH 'Mermhamet" vazhdon të jetë pranë qytetarëve të prekur nga vërshimet (FOTO)

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Edhe sot OKH Mermhamet vazhdon te jetë pranë qytetarëve të cilët ishin të prekur nga vërshimet. Në bashkpunim me agjencionin TIKA u bë shpërndarja e pakove ushqimore, pakove highienike, rrobave. Ndërsa një grup i të rinjëve nga OKH Merhameti-Kumanovë gjithashtu kanë ofruar edhe ndihmë fizike në disa shtëpi, duke bërë pastrimin e po të njëjtave.

Video e re nga vërshimet e ditës së shtunë në Shkup

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Me 6 Gusht 2016 në Maqedoni, kryesisht në rrethinën e Shkupit dhe Tetovës pas vërshimeve humbën jetën 22 persona, mbi 70 persona u lënduan dhe më tepër se 1000 persona u evakuan. Sipas vlerësimeve të para diku rreth 500 – 700 shtëpi janë dëmtuar dhe 10.000 – 15.000 persona janë prekur nga vërshimet. Vendet prej Shkupit që më së shumti janë prekur nga vërshimet janë: Hasanbegu, Haraçina, Shtraçinca, Smillkovci dhe Stajkovci ndërsa në Tetovë më së shumti është prekur fshati Shipkovicë. Video e re nga vërshimet e ditës së shtunë në Shkup - WATCHED 0:19 Vërshimet në... more »

“Süddeutsche Zeitung”: BE po bashkëpunon me politikanë të korruptuar në Kosovë

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Në vjeshtën e vitit 2015 gazi lotsjellës ishte argumenti kryesor në parlamentin kosovar. Se si është zhvilluar kultura e debatit që nga atëherë e dëshmon një fjali e presidentit Hashim Thaçi. Vizitorëve nga Gjermania ai më 5 maj u shpjegoi: «Qeveria dhe opozita po bashkëpunojnë mirë», fundja një ditë më herët, sipas Thaçit, deputetët e të gjitha partive qëndruan në sallën e parlamentit, kur foli Federica Mogherini, Përfaqësuesja e Lartë e BE-së për politikën e jashtme dhe të sigurisë. Domethënë BE mund të gëzohet që parlamentarët kosovarë, të cilët i duan të gjitha paratë nga Perën... more »

Hakerat i vjedhin 20 mijë euro biznesmenit nga Tirana

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Një biznesmen nga Tirana ka rënë pre e një vjedhje spektakolare. Ai është A.Xh. 54 vjeç dhe është mashtruar përmes postës elektronike nga persona ende të paidentifikuar. Kështu, hakerat kanë klonuar adresat e e-maileve të kompanisë që ai bashkëpunonte dhe në këtë mënyrë kanë komunikuar me të sikur të ishin ortakët e tij. Me këtë mënyrë ata i kanë marrë biznesmenit 20 mijë euro dhe më pas janë zhdukur. Policia ka nisur punën për identifikimin e tyre.

Ferri: Në tokë apo nën tokë? Ja ç’thonë fetë…

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
*Për hebrenjtë, është zjarri i përjetshëm* Sipas pikëpamjes hebraike, ekziston një Gehenë (ferr) – (nga hebraishtja ge Hinnom, në gjuhën aramaike gê Hinnam)- dmth humnera e zjarrit, e përmendur në Bibël (Isaia 30,33). Ndërsa të drejtët do të shkojë në kopshtin e Edenit, me qëllim që të gëzojnë shkëlqimin e pranisë hyjnore, të ligjtë do të dënohen në ferr dhe do të digjen në flakët e zjarrit nëntokësor. Ndërsa Sheol në përgjithësi është një mbretëri e të vdekurve, pak a shumë si Hadi të grekëve. Në traditën çifute, në Ditën e Gjykimit, Elia do të shpallë mbretërinë mesianike me ring... more »

Rrëfimi i të mbijetuarit nga përmbytja në Hasanbeg: Zoti na shpëtoi nga vdekja (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Në rrëfimin special për gazetën “Lajm” djaloshi nga Hasanbegu, Liman Ibrahimi, falënderon fillimisht zotin, i cili i ka shpëtuar nga vdekja dhe thotë se e ka parë vdekjen me sy. “Në natën e vërshimeve kemi qenë tek disa familjarë në Kumanovë dhe kur filluan reshjet e mëdha të shiut motra na lajmëroi përmes telefonit. Kur arritëm tek kisha këtu në Hasanbeg na mbuloi uji. Ishim në veturë, por ja që Zoti i madh deshi dhe ne jemi gjallë. Gjatë vozitjes, për fat tonin, mu hap dera e veturës dhe pastaj mamin dhe hallën i nxora nga makina. Duke qëndruar aty uji na mbuloi, por fatmirësisht... more »

Zbulohet mënyra si të ndaloni gërhitjen (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Nëse partneri gërhet, mesiguri keni provuar mënyra nga më të ndryshmet për ta bërë atë që të pushojë, shpesh pa sukses. Por duket se ekspertët e kanë gjetur zgjidhjen dhe ajo është më e lehtë nga çmendoni. Herën tjetër që dikush pranë jush nis të gërhasë, mbyllini atij gojën. Një paisje e re që vendoset jashtë gojës dhe e mban të mbyllur këtë të fundit gjatë gjumit, po testohet aktualisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës tek 30 pacientë. Ekspertët thonë se kjo teknikë i lejon njerëzit që të marrin frymë nga hundët dhe mund të jetë “kura” për apnean e gjumit, që shkakton ndalimin e... more »

Përfundon me sukses operacioni kirugjikal i shkrimtarit Ismail Kadare

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Përfundoi me sukses operacioni kirugjikal i shkrimtarit Ismail Kadare. Ky lajm është bërë i ditur nga spitali Amerikan përmes një njoftimi në rrjetin social, ku nënvizohet se ai është në gjendje të mirë shëndetësore. Gjatë ditës së djeshme u raportua se shkrimtari 80 vjeçar ishte shtruar ne ambjentet spitalore por botuesi i tij Bujar Hudhri nuk dha detaje nëse bëhej fjalë për një ndërhyrje apo kontroll rutinor. Mësohet se bëhet fjalë për një ndërhyrjeje të lehtë kirurgjikale për probleme të moshës, por ajo që është më e rëndësishme në fund çdo që ka shkuar më së miri.

Kjo është pija “lemonadë” që u thotë lamtumirë gurëve në veshka!

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Ekspertët pohojnë se mbi 26 milionë amerikanë vuajnë nga sëmundjet e veshkave dhe çdo 1 në 3 të rritur ka një rritje të rrezikut të zhvillimit të sëmundjes. Ekspertët mjekësorë paralajmërojnë se situata është tejet alarmante, pasi më shumë amerikanë vdesin nga sëmundje të veshkave sesa për shkak të prostatës ose kancerit të gjirit. Faktorët më të zakonshme rrezikut përfshijnë dehidratim, futje të pamjaftueshme e lëngjeve, mungesë të perimeve në dietënn ushqimore, apo konsumimin e tepruar të mishit. Trajtimi konvencional mjekësor në rastet e gurëve në veshka përfshin kalium sildena... more »

Vrau kushëririn e tij, dëshmia: Më shau nga gruaja, jam penduar

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
26 – vjeçari Denis Zaka shpjegoi në gjykatë se kushëriri i tij, Vladimir Murrizi e kishte sharë nga gruaja, prandaj ai e kishte vrarë. Të dy ishin duke pirë me njëri tjetrin, kur Zaka tha se situata u acarua. Viktima kishte nisur ta shante me fyerje banale për bashkeshorten e tij. Duke qenë nën efektin e alkoolit, ata janë konfliktuar. Në grindje e sipër, Zaka ka nxjerrë thikën që kishte me vete dhe e ka qëlluar disa herë. Pas këtij momenti, 26 – vjeçari e ka varrosur djalin e hallës së tij në një përrua. Në sallën e gjyqit, Zaka tha se ishte penduar për krimin, por gjykata vendosi ... more »

“O bashkë të gjallë, ose do të vdesim të dy”. Qëllon me thikë të dashurën

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
20 vjeçarja me inicialet A.D. nga Durrësi u masakrua me thikë nga i dashuri i saj vetëm për shkak se nuk donte të ndahej me të. “Nuk dua të ndahem nga ty. O bashkë të gjallë, ose do të vdesim të dy”. Kështu i është drejtuar 33¬vjeçari nga Durrësi, Antonio Zani, të dashurës 13 vite më të vogël, e cila nuk i kishte pranuar propozimin për fejesë. Pasojat ishin të rënda, pasi 20¬vjeçarja, me inicialet A.D., pas refuzimit u masakrua me thikë nga i dashuri i saj 33¬ vjeçar, i cili më pas tentoi të vetëvritej. Ngjarja e rëndë ka ndodhur mëngjesin e djeshëm, rreth orës 06:00, në lagjen Nr.8,... more »

E rrallë! Shqiptarja nga Deçani lind fëmijë në moshën 58 vjeçare. Ja historia

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Zyrafete Zekaj 58 vjeç nga fshati Carrabreg i Deçanit ka sjellë në jetë fëmijën e saj të parë të cilin e ka quajtur Rilind. Pavarësisht moshës ajo ia ka dalë të lindë një djalë të shëndoshë në një moshë që mjekët nuk e rekomandojnë për lindjet, por Zyrafetja ka sjellë në jetë një engjëll pa asnjë komplikim, emrin e të cilit i’a vendosi “Rilind”. Ai që më së shumti u gëzua nga kjo mrekulli ka qenë babai i fëmijës Xheladin Zekaj. Kjo grua ka dëshmuar që vullneti i saj ka qenë më i madh se çdo frikë apo pengesë që ka hasur gjatë shtatëzanisë. - WATCHED 1:31 Stajkovci, 11... more »

Depresioni: Çfarë e shkakton, simptomat dhe si trajtohet

Tetova News at Portali FLURUDHA - 1 day ago
Depresioni klinik është një sëmundje, një gjendje mjekësore. Ai në mënyrë sinjifikative prek mënyrën sesi dikush ndihet, duke shkaktuar një ulje të vazhdueshme të humorit. Depresioni shpesh është i shoqëruar nga një sërë simptomash të tjera fizike dhe psikologjike që mund të ndërhyjnë në mënyrën sesi një person funksionon në jetën e përditshme. Simptomat e depresionit në përgjithësi reagojnë pozitivisht ndaj mjekimit. *Simptomat e depresionit* Depresioni ka një sërë simptomash dhe prek çdonjërin prej nesh në mënyra të ndryshme. Simptomat përfshijnë: -Të ndjerit shumë të mërzitur ose... more »

Sekretet më të pazakonta të qeverive botërore

Tetova News at Portali FLURUDHA - 1 day ago
Qeveria nuk ruan vetëm sekretet ushtarake. Ka informacione të tjera, si ai që Churchill ka urdhëruar fshehjen e informacionit mbi shfaqjen e UFO-ve që janë më shqetësues. Revista “TIME” hedh një vështrim mbi sekretet qeveritare. Churchill dhe UFO-t 51 vite pas vdekjes së tij, Winston Churchill vazhdon të përbëjë lajm. Sinston Churchill ka qenë tepër i interesuar për UFO-t dhe në mbi 6000 faqe të dossierit britanik mbi shfaqjen e tyre nga vitet ’96-2000 shumë janë raste të jashtëzakonshme, duke filluar nga ai i Stamford Bridge. Zyrtarisht është pranuar se Churchill e ka fshehur këtë ... more »

Shoferi i çmendur e mban timonin e makinës me këmbë (VIDEO)

Tetova News at Portali FLURUDHA - 1 day ago
Kjo video është filmuar në Puning, Kinë. Një shofer shihet teksa i jep makinës me këmbë kurse duart i ka të zëna duke u marrë me celularin.

Trump sulmon dhe kritikohet: Obama-Clinton, bashkëthemelues të ISIS-it

Tetova News at Portali FLURUDHA - 1 day ago
*Kandidati republikan për Shtëpinë e Bardhë, Donald Trump e ka quajtur dyshen Obama-Clinton, njëri president i Amerikës dhe tjetra ish-Sekretare e Shtetit, si dy “bashkëthemeluesit” e Shtetit Islamik, duke përshkallëzuar kështu gjuhën e ashpër e duke theksuar për të disatën herë mendimin e tij se ata të dy janë përgjegjës për rritjen e grupit të militantëve xhihadistë.* Por këto deklarata nuk kanë kaluar pa iu kushtuar vëmendje, madje kanë rigjallëruar kritikat mbi atë që konsiderohet si aftësi e tij për të udhehequr Shtetet e Bashkuara. Nga fushata e Clintonit kanë reaguar menjë... more »

“Komploti ukrainas”, Rusia njofton “lojëra lufte” në Detin e Zi

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
*Vetëm pak pasi presidenti Vladimir Putin mblodhi këshillin e sigurisë, Marina ruse njoftoi stërvitje ushtarake në Detin e Zi, të konsideruar nga Perëndimi si një “lojë lufte”, një ditë pasi kreu i Kremlinit akuzoi Ukrainën se është përpjekur të provokojë një konflikt mbi Krimenë, gadishull të cilin Moska e akeksoi në vitin 2014 nga vet Ukraina.* Qëndrimi luftarak thekson edhe njëherë shqetësimet në Ukrainë se Rusia mund të jetë duke planifikuar një përshkallëzim të luftimeve në betejën mes Kievit dhe separatistëve prorusë në lindje të vendit, të cilat janë zvogëluar me kalimin e ... more »

Erdogan ultimatum Amerikës: Zgjidhni, ose Gulen, ose neve

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
*Presidenti turk Recep Tayip Erdogan duket se ka marrë krahë pas takimit me homologun rus Vladimir Putin, aq sa t’i kërkojë Uashingtonit që të zgjedhin.* “Shtetet e Bashkuara duhet të zgjedhin, Turqinë ose Gulenin”, ka deklaruar Erdogan duke i dhënë administratës amerikane ultimatumin për ekstradimin e klerikut, të cilin e akuzon për organizim të grushtit të dështuar të shtetit. “Herët a vonë Shtetet e Bashkuara do të duhet të bëjnë një zgjedhje, ose Gulen, ose neve”, ka thënë Erdogan përpara mijëra mbështetësve në një tubim në Ankara. Apelet e Turqisë drejtuar Amerikës kanë qen... more »

MPB-ja pa informacione për personat e shpëtuar nga Besim Veseli (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Mbetet enigmë vendi se ku mund të jenë dërguar nëna dhe vajza që pretendohet se janë gjetur dy më parë nga Besim Veseli, banor i Hasabegut. Nga Sektori I punëve të brendshme Shkup thonë se nuk kanë asnjë njohuri për dy personat në fjalë madje duke shtuar se kanë kontaktuar edhe të gjitha spitalet në vend prej ku kanë mare përgjigje se nuk kanë pranuar persona të tillë. “Në Sektorin e Punëve të Brendshme Shkup nuk është paraqitur një rast i tillë, ndërsa nga ana e Njësisë për informim pranë SPB në Shkup përmes telefonit janë kontaktuar Spitali I përgjithshëm I qytetit “8 shtatori”, ... more »

Turqi: Pezullohet leja e mbi 27 mijë arsimtarëve

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Ankaraja thotë se iu ka pezulluar lejën e punës 27 424 njerëzve që kanë punuar në sektorin e arsimit, masa këto që janë ndërmarrë kundër lëvizjes së klerikut fetar turk, Fetullah Gylen që jeton në SHBA. Gylen akuzohet nga autoritetet turke se ka orkestruar puçin e dështuar të 15 korrikut. Ministri i arsimit, Ismet Jilmaz ka thënë sot se personeli i përjashtuar ka qenë “pjesë e një strukture paralele” dhe se “ata nuk do të lejohen të punojnë në institucionet arsimore të sektorit publik e as atij privat”. “Strukturat paralele” janë një term që po përdoret nga qeveria për t’iu referuar... more »

KSHZ, edhe një javë afat për listën e dyshimtë

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Për 17 ditë në KSHZ janë paraqitur vetëm 10% e votuesve kontestues. Nga gjithsej 39.502 persona deri më sot në Komisionin Shtetëror të Zgjedhjeve kanë mbërritur 4100 paraqitje. 4000 janë pranuar, 62 janë duke u proceduar, ndërsa 44 janë në fazë shqyrtimi. Pjesa më e madhe e paraqitjeve janë nga Çairi, Saraji, Aerodromi, Tetova, Kërçova dhe Gostivari. Të gjithë ata që nuk do të paraqiten deri më 19 gusht nuk do të mund të votojnë në zgjedhjet parlamentare. “Kodi Zgjedhor me ndryshimet e reja parasheh që të gjithë qytetarët që janë në këtë listë dhe nuk do të paraqiten deri në 19 gus... more »

PSP-ja kërkon lëndën e Bozhinovskit

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Prokurorja Speciale Katica Janeva kërkoi nga prokurori Marko Zvrlevski që t’ia dorëzojnë lëndën që po zhvillohet ndaj Zoran Bozhinovskit. Sipas njoftimit të shkurtër, bëhet fjalë për lëndë që është pjesë e rastit “Spiun” për të cilin Prokuroria Speciale tanimë ka vendosur kompetencë. Prokuroria Publike sipas ligjit ka afat prej 8 ditëve t’i përgjigjet speciales. Rasti “Spiuni” zhvillohej kundër një numri më të madh të personave prej të cilëve 18 u shpallën fajtorë para gjykatës së shkallës së parë. Janë të dënuar për veprat spiunim, bashkëveprim kriminel, mashtrim, shantazh e tj. ... more »

Stuhia diellore që për pak shkaktoi Luftën e Tretë Botërore

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Duke menduar një sulm të menjëhershëm nga ish-Bashkimi Sovjetik, gjeneralët amerikanë menjëherë kërkuan që të përgatitej ushtria dhe marina të dilte në det, për të qenë gati për një kundërpërgjigje ndaj armikut. Në maj të 1967-ës, tre radarët e rrjetit të mbrojtjes anti-raketë të SHBA-së BMEWS (Sistemi paralajmërues i hershëm i raketave balistike) të projektuara për të kapur raketa balistike të lëshuara nga ish-Bashkimi Sovjetik pësuan një bllokim në të njëjtën kohë. Duke menduar një sulm të menjëhershëm nga shteti komunist, gjeneralët amerikanë menjëherë kërkuan që të përgatitej us... more »

KAOS NË SHPËRNDARJEN E NDIHMAVE NË HASANBEG (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Shtabi i krizën në shkollën “25 maj” në Hasanbeg është përfshirë nga parregullsitë e shumta dhe në të po mbizotëron një kaos, raporton SHENJA. Banorët denoncojnë për keqpërdorime të shumta të ndihmave humanitare si dhe për diskriminimin e zonave të prekura nga vërshimet. Banorët janë gjithashtu të revoltuar edhe nga organet dhe institucionet shtetërore, sipas të cilëve, personat zyrtarë të këtyre institucioneve vijnë vetëm për t’u fotografuar dhe jo për të ndihmuar banorët e prekur nga fatkeqësia. “Duhet të potencohet se të njejtit kanë ardhur këtu dhe janë reklamuar gjithë kohës. ... more »

Borë në Slloveni! (FOTO)

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
*Në Slloveni ra borë, në Bosnjë Hercegovinë breshër, shi i rrëmbyeshëm në Kroaci dhe Serbi* Moti i keq që ka përfshirë rajonin e Ballkanit ka shkaktuar shumë dëme dhe viktima në lagjet e Shkupit. Shiu i rrëmbyeshëm dhe stuhia ka përfshirë edhe Kroacinë, Bosnjë Hercegovinën dhe Serbinë. Në Slloveni mot i keq kulmoi me rënien e borës në mes të verës. Bora ka ra në majën e Trigllavit, në Kredaric, në lartësinë mbidetare 2515 m. Në pjesët e tjera të vendit ka pasur reshje shiu./TetovaNews Pamje e djeshme nga alpet austriake

Përmbytjet, autoritetet shtetërore për disa “nënë” e për disa “njerkë” (VIDEO)

Tetova News - 1 day ago
Dy ditët e fundit po vërehet një lëvizje më e madhe e makinerisë në Hasanbeg për tërheqjen e ujit dhe pastrimin e rrugëve. Megjithatë disa banorë të zonave të përmbytura vazhdojnë të ankohen për mos-organizim të mjaftueshëm të institucioneve shtetërore për t’ju ardhur në ndihmë. Ata madje disa herë për kamerën e televizionit Alsat kanë pretenduar se në disa vendbanime, po punohet më shumë se në disa të tjera. Në rrugën kryesore për në Stajkovc nuk shihen mobilie dhe pajisje të hedhura kurse Shtabi i emergjencës në këtë fshat menaxhohet nga ushtria. Banorët marrin leje për të kalua... more »

BANORËT EDHE PESË DITË PAS VËRSHIMEVE PO LUFTOJNË ME BALTËN (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Pesë ditë pas vërshimeve, mijëra familje të Hasanbegut dhe rrethinës ende po luftojnë me pasojat katastrofale. Në pjesën më të madhe të vendeve të prekura, akoma nuk ka depërtuar asnjë mjet institucional për të ndihmuar pastrimin e shtëpive të përmbytura. Banorët thonë se po mundohen vetë, me aq fuqi sa kanë, të pastrojnë shtëpitë e tyre. Pas vërshimeve, shtëpitë janë tashmë të pabanueshme. Ata kritikojnë partinë shqiptare në pushtet se nuk ka ndihmuar dhe nuk është interesuar për banorët e kësaj lagje, ndërsa ndihmat institucionale janë koncentruar kryesisht në Stajkovcë. Për dall... more »

EDHE PAS 5 DITËVE AHMETI DHE THAÇI NUK SHKELIN NË HASANBEG

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Në ditën e pestë pas vërshimeve që morën mbi 20 jetëra dhe lanë pasoja të rënda për banorët e Hasanbegut, Stajkovcit, Haraçinës, Straçincës dhe zonave të tjera të Shkupit, liderët e dy partive parlamentare shqiptare ende nuk e kanë parë të rrugës që të vizitojnë vendet e tragjedisë, raporton SHENJA. As kreu i BDI-së, Ali Ahmeti e as ai i PDSH-së, Menduh Thaçi, ende nuk kanë shkelur në lagjet e përmbytura, ndërkohë që homologët e tyre maqedonas, janë në terren thuajse çdo ditë. Nga pamjet e publikuara në media, kreu i VMRO-DPMNE-së, Nikolla Gruevski dhe ai i LSDM-së, Zoran Zaev shi... more »

FAMILJA VAZHDON TA KËRKOJË FOSHNJËN E ZHDUKUR, APELOJNË PËR NDIHMË (VIDEO)

Tetova News at Tetova News - 1 day ago
Vërshimet e së shtunës mbrëma morën edhe foshnjën 16-muajsh Elif Fejzullahu, fati i së cilës ende nuk dihet. Familja Fejzullahu përveç Elifes, ka humbur edhe një anëtar tjetër, Furkan Fejzullahun, i cili humbi jetën derisa mundohej të shpëtonte vajzën dhe bashkëshorten e tij. Uji i madh i asaj nate mori nga dora e prindërve foshnjën, Elifen, raporton SHENJA. Gjyshi i Elifes, Isuf Fejzullahu tregon momentet e fundit kur fatkeqësia e së shtunës mbrëma mori birin dhe mbesën e tij. Ai thotë që ka harruar dhimbjen për birin e tij të vdekur pasi siç shprehet, të paktën birit ia di var... more »

Related

Top Lajm 7290723592766250550

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item