Dosjet e dërguara prej Turqisë për ekstradimin e Gylenit habisin amerikanët

Zyrtarët amerikanë habiten prej materialeve të dërguara nga Turqia për ekstradimin e Gylenit. Ndërkohë që presidenti turk Rexhep Tajip...


Zyrtarët amerikanë habiten prej materialeve të dërguara nga Turqia për ekstradimin e Gylenit. Ndërkohë që presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan dhe qeveria e Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim ka tre vjet që këmbëngul se ka dërguar të gjitha dosjet me provat e nevojshme për deportimin ose ekstradimin e Fethullah Gylenit, në pah del se deri më tani nuk është bërë asnjë hap konkret. “Sepse, në të vërtetë, nuk ka ekzistuar asgjë tjetër përveç lajmeve të organeve mediatike që pompojnë ato ç’thotë presidenti” shkruhet në një njoftim të shpërndarë nga shtëpia botuese Prizmi.
Sipas saj, një gazetar turk në Shtetet e Bashkuara, Ilhan Taner, në një postim të tij në rrjetin social Twitter është shprehur se “sipas burimesh të sigurta është bërë e ditur se shumica më e madhe e dosjeve të dërguara është në gjuhën turke, megjithëse në marrëdhëniet e bashkëpunimit midis dy vendeve ekziston një traditë e përkthimit të dokumenteve në atë gjuhë, ose të paktën në anglisht. Fakti që materialet që përmbajnë dosjet janë në gjuhën turke, tregon se, në të vërtetë, deri më tani nuk ka pasur asnjë dosje të gatshme përsa i përket kërkesës për eksradim dhe janë dërguar vetëm materialet e gjendura gati, në nxitim e sipër. Ndërkohë që nga organet e tyre mediatike po pompojnë idenë se janë dërguar plot 85 kuti me prova.
Gazetari turk Taner është shprehur se pala amerikane i ka përkthyer me mundësitë e veta një pjesë të mirë të dosjeve dhe vlerësimi i tyre është se deri më tani nuk kanë vërejtur asgjë bindëse.

Related

Botë 5091328234814636312

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item