Ballina Aktualitet Biden kërkon luftë kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar

Biden kërkon luftë kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar

SHPËRNDAJE
Zëvëndëspresidenti amerikan, Joe Biden në konferencën e përbashkët me Presidentin Thaçi ka kërkuar nga klasa politike dhe shoqëria që ta luftojnë korrupsionin dhe krimin e organizuar. Biden korrupsionin e ka quajtur “kancer i shoqërisë” dhe si diçka që e ndalon zhvillimin e Kosovës.
“Korrupsioni është kancer, nuk është hiperbol kjo. Çdo vend i cili përballet me korrupsion është pasojë e qeverisjes se fundit sepse nuk kanë mundur të ecin përpara. Nëse nuk e trajtoni këto, mundësia që të ecni përpara, kjo mundësi nuk do të jetë e mundshme. Shpresoj që do ta keni një Kosovë të fortë, demokratike pa korrupsion.
Përdorimi i dhunës po ashtu nuk është i tolerueshëm në një shoqëri demokratike.
Korrupsioni i dobëson mundësit e zhvillimit të shoqërisë. Korrupsioni rrezikon çdo gjë që Kosova dëshiron të arrij në të ardhmen e saj”, ka thënë Biden./GazetaExpress/
Loading...