Zbulohet gropa më e madhe në botë, mister çfarë fsheh brenda (VIDEO)

Shkencëtarët kanë zbuluar gropën më të madhe nën ujore, për të cilën nuk dihet asgjë. Gropa është zbuluar në Detin e Kinës Jugore. ...


Shkencëtarët kanë zbuluar gropën më të madhe nën ujore, për të cilën nuk dihet asgjë. Gropa është zbuluar në Detin e Kinës Jugore.
E quajtur “Dragan Hole” nga vendorët, gropa është 300 metra e thellë. Shkencëtarët kinezë kanë përdorur një robot nënujor me sensorë për të përcaktuar madhësinë.
Më shumë se 20 llojesh peshqish mendohet se jetojnë në vrimën blu.
Por, nën 100 metra, gropa është tërësisht pa oksigjen dhe se nuk ka gjasë që të ketë jetë. Gropa e thellë është e dukshme sipas sipërfaqes së oqeanit.
I përshkuar si “syri” i Detit të Kinës Jugore, gropa është e vendosur në zonë koralore.

Related

Video 1199267607735452738

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item