Mashtrimi më i ri në “Facebook”, ja si ta shmangni

Një mënyrë e re mashtrimi po përhapet në “Facebook”. Sipas “Better Bussines Bureau”, mashtruesit krijojnë një llogari duke përdorur em...


Një mënyrë e re mashtrimi po përhapet në “Facebook”. Sipas “Better Bussines Bureau”, mashtruesit krijojnë një llogari duke përdorur emrin dhe fotot e një personi, i cili është aktualisht përdorues i rrjetit social.
Ata u bëjnë kërkesë miqësie miqve të tij në “Facebook” dhe pasi vendosin kontakte me ta, u kërkojnë para, duke u thënë se kanë një emergjencë.
Ja disa strategji që të mos bini pre e këtij mashtrimi:
- Forconi parametrat e sigurisë. Nuk ka nevojë të shtoni informacione se çfarë pune bëni apo ku jetoni.
- Vendosni filtrat e nevojshëm që nuk lejojnë t’ju etiketojnë.
- Nëse keni marrë kërkesë miqësie nga dikush që e keni mik në rrjet, kontrolloni sërish para se ta pranoni.
- Zgjidhni opsionin “private” për postime që japin shumë informacion për ju.

Related

Teknologji 6523398155657132239

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item