Kush janë sulmet më të rrezikshme në zemër

Një studim i ri amerikan ka treguar se thuajse gjysma e sulmeve në zemër, ndodhin “në heshtje”. Këto sulme të zemrës sipas eksper...Një studim i ri amerikan ka treguar se thuajse gjysma e sulmeve në zemër, ndodhin “në heshtje”.
Këto sulme të zemrës sipas ekspertëve, janë aq të rrezikshme, sa mund të sjellin vdekje të menjëhershme.
Duke pasur një sulm të heshtur të zemrës, shanset e vdekjes, rriten trefish nga sulmet e tjera me shenja shqetësuese.

Meshkujt kanë më shumë gjasa për ta përjetuar sesa femrat.
Sulmet e heshtura të zemrës mund të zbulohen nga EKG-ja, e cila mat aktivitetin elektrik të saj.
Shenjat e sulmit të heshtur të zemrës mund të jetë edhe një lodhje të pashpjegueshme, por dhe dhimbja në nofulla. Dhimbje në pjesën e sipërme të shpinës, apo dhimbje të krahëve.
Mjekët rekomandojë që të bëni shumë kujdes, sepse në rast se nuk kuptohet një sulm i parë i heshtur, nuk mund të parandalohet një sulm i dytë, që mund të jetë vdekjeprurës.

Related

Shëndet & estetikë 2720688870773195932

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item