Ish-zëvendësi i Tony Blair: Lufta për të rrëzuar Sadamin e paligjshme

Ish-zëvendëskryeministri britanik, Lordi John Presccot e cilësoi pushtimin e Irakut në vitin 2003 si ‘të jashtëligjshëm’. Në një opi...


Ish-zëvendëskryeministri britanik, Lordi John Presccot e cilësoi pushtimin e Irakut në vitin 2003 si ‘të jashtëligjshëm’.
Në një opinion të publikuar në gazetën “Sunday Mirror”, ai thotë se do të ketë brerje ndërgjegjjeje në pjesën e mbetur të jetës së tij për ‘vendimin katastrofal’ të pushtimit të Irakut. Ai e konsideron këtë vendim në shkelje të ligjeve ndërkombëtare.
Ai gjithashtu tha se Kryeministri Tony Blair ua kishte ndaluar ministrave të tij të diskutonin nëse kjo luftë ishte e ligjshme apo jo.
Lufta dhe pushtimi i Irakut çoi në rrëzimin e regjimit të Sadam Husein.

Related

Top Lajm 8829693551696631687

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item