BBC: Britania largohet nga BE

Britania e madhe do të largohet nga BE. Sipas BBC, 52% e qytetarëve kanë votuar për largimin nga BE, ndërsa 48% për qëndrimin sipas re...


Britania e madhe do të largohet nga BE. Sipas BBC, 52% e qytetarëve kanë votuar për largimin nga BE, ndërsa 48% për qëndrimin sipas rezultateve jo përfundimtare.
Londra dhe Skocia votuan për qëndrimin në BE, por rezultatet në veri të Anglisë ishin për daljen nga BE. Votuesit në Uells dhe Shires kanë mbështetur Brexit në numër të madh.
Pjesëmarrja në referendum ishte më e madhe se në zgjedhjet e kaluara. Deri tani 12 374 262 vota janë pro daljes nga BE, ndërsa 11 637 055 vota për qëndrimin në BE. Aktualisht ka përfunduar numërimi në 305 nga 382 qendra dhe 51,7% e britanikëve janë pro daljes nga BE.
Britania e Madhe dhe Bashkimi Evropian puthen në faqen kryesore të gazetës së majtë, Titulli i Daily Mirror sot ishte:Projekti Ribashkim. Kjo gazetë që tradicionalisht përkah Partinë Laburiste u ka bërë thirrje britanikëve të qëndrojnë në BE.

Related

Top Lajm 7124087600463639632

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item