Si u përhapen Krishterimi dhe Islami nëpër botë? (Video)

Kjo video më poshtë tregon rritjen dhe përhapjen e dy religjioneve më të mëdha në botë përgjatë 2,000 viteve. Të prezantuar në ngjyrë...


Kjo video më poshtë tregon rritjen dhe përhapjen e dy religjioneve më të mëdha në botë përgjatë 2,000 viteve.
Të prezantuar në ngjyrë të bardhë dhe të gjelbër, respektivisht, Krishterimi dhe Islami filluan nga Lindja e Mesme dhe u shpërndanë nëpër gjithë globin.
Videoja u prodhua nga “Western Conservatory” bazuar në hartën “Tennesse”, një hartë që supozohet historikisht se e tregon saktë “shpërndarjen e gospelit”.
Videoja fillon me Perandorinë Romake dhe tregon përhapjen e Krishterimit. Islami fillon pak më vonë, duke lëvizur shpejtë përmes Perandorisë Bizantine dhe Persiane, përmes Afrikës Veriore deri në disa pjesë të Evropës.
The Spread of the Gospel from Western Conservatory on Vimeo.

Related

Video 5013100020466374442

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item