Gjurmë Shqiptare: Të vërtetat e Luftës së Vlorës (VIDEO)

Aq sa është një ngjarje e njohur, Lufta e Vlorës në vitin 1920 ka edhe elementë të tjerë që kanë mbetur në hije. Cilët ishin organiza...


Aq sa është një ngjarje e njohur, Lufta e Vlorës në vitin 1920 ka edhe elementë të tjerë që kanë mbetur në hije.

Cilët ishin organizatorët e saj, shtabi i luftës dhe si mundën shqiptarët të hidhnin në det një nga forcat më të mëdha ushtarke të kohës?

Kush e dorëzoi ultimatumin tek italianët dhe si u dënuan me vdekje nga kryengritësit edhe disa tregëtarë shqiptarë që bashkëpunuan me italianët?

Cikli “Gjurmë Shqiptare” i gazetarit Marin Mema sjell këtë të shtunë dokumentarin mbi Luftën e Vlorës dhe të fshehtat e saj.


Related

Histori 8209393105966372611

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item