3 mënyrat për të rritur produktivitetin

Këto këshilla mund t’iu ndihmojnë ju që t’ia dilni. Pavarësisht se sa të suksesshëm mund të jenë, shumica e sipërmarrësve  dhe lider...


Këto këshilla mund t’iu ndihmojnë ju që t’ia dilni.
Pavarësisht se sa të suksesshëm mund të jenë, shumica e sipërmarrësve  dhe liderat e biznesit do të donin të ishin më produktive dhe efikas.
Puna e drejtimit të kompanisë si dhe menaxhimi i punës së të tjerëve të sjell stres dhe produktiviteti i punës bie.
Këto janë 5 nga strategjite e provuara të cilat i kanë sjell përfitime qindra e mijëra njerëve.
  1. Përdorni kalendarin në avantazhin tuaj.
Shumica e njerëzve përdorin kalendarin thjesht si një mjet për të kujtuar ditëlindje apo ngjarje të veçanta, por kjo nënvlerëson fuqinë e vërtetë që ka kalendari. Një strategji e thjeshtë mund të ishte  planifikimi i  detyrave tuaja kryesore në një ditë. Nuk duhet të krijosh thjesht  një listë të detyrave që duhen bërë për të nesërmen, por një listë të projekteve që duhen përfunduar.
  1. Bëni një plan paraprak të ditës suaj.
Ndoshta kjo tingëllon si dicka e thjeshtë për tu bërë,por disa njerëz  zgjohen në mëngjes pa një plan. Planifikimi i ditës  ju ndihmon që të flini rehat pasi nuk keni pse të qëndroni  gjithë natën zgjuar duke u menduar për gjërat që duhet të  bëni të nesërmen. Ajo gjithashtu ju ndihmon për të zgjoheni  të ngazëllyer sepse   ju tashmë e dini saktësisht se çfarë do të bëni dhe nuk keni pse humbni kohë duke menduar një plan.
3.zhvillimi i sensit të emergjencës
Mungesa e urgjencës pengon kaq shumë njerëz jo vetëm në rritjen e nivelit të produktivitetit, por edhe për të arritur potencialin e plotë,qëllimet dhe ëndrrat e tyre .Nëse mban me vete një fletë shënimesh në të cilën lexon “Bëjr tani” ajo të shtyn për të punuar më fortë.Ajo të  kujton fuqinë e marrjes së masave  duke lëvizur përpara me një sens urgjence.
Përshtati :Xhensila Nako

Related

Psikologji 7596916579777806376

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item