Të hetohet komiku! Gjermania lejon ndjekjen penale të komikut që e përqeshi Erdoganin

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, thotë se Berlini e ka pranuar kërkesën e Ankarasë për ndjekjen e komikut gjerman, i cili e ka lexu...


Kancelarja gjermane, Angela Merkel, thotë se Berlini e ka pranuar kërkesën e Ankarasë për ndjekjen e komikut gjerman, i cili e ka lexuar një poezi të ashpër në televizion, për presidentin e Turqisë, Rexhep Tayyip Erdogan.
Turqia ka kërkuar që komiku, Jan Boeghmermann, të ndiqet për ofendim të shefit të shtetit të jashtëm. Sipas ligjit gjerman, qeveria e kancelares Merkel duhet të japë leje për ndjekje ligjore.
“Qeveria do ta japë autorizimin e saj në këtë rast”, u tha sot Merkel gazetarëve, dhe ka shtuar se u takon gjykatave të vendosin për fajësinë apo pafajësinë e komikut.
Megjithatë, Merkel, po ashtu, ka shpallur se Gjermania, deri në vitin 2018, do ta anuloj seksionin 103 të Kodit Penal, që rrallë herë është përdorë, për ofendimin e trupave ose përfaqësuesve të shteteve të jashtme.

Related

Botë 2323697212847726261

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item