Situata kritike në Idomeni, i ftohti përkeqëson kushtet (VIDEO)

Situata në kampin e Idomenit ka arritur në pikën më kritike, teksa reshjet e shiut dhe rënia e temperaturave ka vështirësuar jetësen ...


Situata në kampin e Idomenit ka arritur në pikën më kritike, teksa reshjet e shiut dhe rënia e temperaturave ka vështirësuar jetësen e mijëra emigrantëve që qëndrojnë aty me shpresen e hapjes së kufirit. Mungon higjena ,medikamentet dhe për pasojë edhe ndihma mjekësore. Ndërkaq Norvegjia po provon të blejë largimin e emigrantëve nga vendi , duke u ofruar 840 euro për kedo që largohet vullnetarisht.
Kushtet atmosferike janë përkeqësuar në kampin e Idomenit, duke i degraduar edhe më shumë kushtet e jetesës për mijëra emigrantë që po jetojnë prej disa muajsh në kufirin greko-maqedonas. Oraganizatat humanitare vijojnë të raportojnë se gjendja e refugjatëve në tendat e këtij kampi është e mjerueshme, mungon higjena dhe medikamentet dhe për pasojë edhe ndihma mjekesore. Përveç kushteve atmosferike të rënduara refugjatët janë përballur edhe rritjen e numrit të gjarpërinjve në zonën ku ndodhet kampi.
” Po kemi parë disa gjarpërinj, për momentin situata është deri diku nën kontroll, megjithatë po mundohemi të marrim masa për të reduktuar numrin e gjarpërinjve, u shpreh kordinatori i organizatës mjekë pa kufij Emanuel Massart.
Mbi 10 mijë emigrantë janë vendosur në kampin e Idomenit në kufirin mes Greqisë dhe Maqedonisë me shpresën për të kaluar në vendet e Europës perëndimore, duke refuzuar ti përgjigjen thirrjeve të qeverisë greke për tu sistemuar në qendrat e pritjes të ndërtuara nga autoritetet.
Marrëveshja BE- Turqi duket se nuk po ndalon fluskin , edhe pse te fhenat flasin për frenim të tij. Me të njëjtin qëllim, Norvegjia po provon të blejë largimin e emigrantëve nga vendi, duke u ofruar 840 euro për këdo që largohet vullnetarisht. Ministrja e Emigracionit dhe Integrimit, Sylvi Listhaug tha se kjo inkurajon emigrantët të kthehen ne vendet e tyre dhe keshtu kursejmë para, pasi mbajtja e tyre na kushton ëm shumë, tha ajo.

Related

Top Lajm 4873943553037532558

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item