Panama Papers/ Jep dorëheqjen kryeministri i parë (VIDEO)

Jep dorëheqjen kryeministri i parë pas skandalit të Panama Papers. Ai është kryeministri i Islandës. Ai i kishte kërkuar Presidenti...


Jep dorëheqjen kryeministri i parë pas skandalit të Panama Papers. Ai është kryeministri i Islandës.
Ai i kishte kërkuar Presidentit të vendit zgjedhje të parakohshme pas protestave që erdhën si rrjedhojë e publikimit të disa dokumenteve nga skandali “Panama Papers”, ku rezulton se ai kishte lidhje me banka jashtë vendit.


Sigmundur David Gunnlaugsson kërkoi shpërbërjen e koalicionit qeverisës nëse humb besimin e partnerëve të tij. Ai ka mohuar që të ketë kryer ndonjë shkelje dhe ka refuzuar të japë dorëheqjen.
Në një deklaratë të publikuar të martën, Gunnlaugsson tha se mund të shpërndante parlamentin dhe të kërkojë zgjedhje të parakohshme sa më shpejt nëse aleatët nuk e mbështesin.
Por pas kërkesës së tij, presidenti ka refuzuar të shpërndajë parlamentin dhe të çojë vendin në zgjedhje të parakohshme. Olafur Ragnar Grimsson tha se kërkon që një gjë të tilla ta konsultojë fillimisht me liderët e partive të tjera.


Related

Top Lajm 8456437696902264215

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item