AKP me vendosmëri: S’na duhet laiciteti, Turqia të kthehet Republikë Islamike

E tha para pak ditësh kryeparlamentari turk dhe është përsëritur sërish nga anëtarë të tjerë të partisë turke AKP: Turqia kërkon të kt...


E tha para pak ditësh kryeparlamentari turk dhe është përsëritur sërish nga anëtarë të tjerë të partisë turke AKP: Turqia kërkon të kthehet në Republikë Islamike.
Pak ditë më parë kreu i parlamentit turk Ismail Kahraman deklaroi se “nuk na duhet laiciteti, të kthehemi në Republikë Fetare pasi shumica e banorëve në Turqi janë myslimanë”.
Ky ka qenë një objektiv i hershëm i partisë së drejtuar nga Erdogan dhe tashmë është kthyer në objektiv fiks.
Që kur u bënë zgjedhjet e parakohshme në nëntorin e shkuar, Erdogan kishte këtë synim.
Ai doli më i fuqishëm se kurrë nga zgjedhjet dhe ka mundësinë të ndryshojë kushtetutën në çdo moment.
Nuk do të ishte një befasi ndryshimi i kushtetutës pasi Erdogan e ka paralajmëruar shpesh një gjë të tillë.

Related

Top Lajm 6951784993352081075

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item