Zvicër, ndalohen emigrantët nëpër pishina publike

Pas Gjermanisë është edhe një qytet në Zvicër, që kufizon përdorimin e pishinave publike nga emigrantët. Vështirësitë e hasura me të hua...


Pas Gjermanisë është edhe një qytet në Zvicër, që kufizon përdorimin e pishinave publike nga emigrantët. Vështirësitë e hasura me të huajt i shtynë autoritetet e qytetit Lucerne Meggen të merrnin vendimin, që në pishinën më të madhe të mbyllur të qytetit, të mos u lejohet hyrja më shumë se 3 emigrantëve bashkë.
Shpresat janë që në këtë mënyrë do të dekurajohen grumbullimet e refugjatëve. Aktivistët e majtë kaluan menjëherë në sulm, duke e cilësuar politikën në fjalë një formë Aparteidi.

Çështja e emigrantëve të mbërritur së fundi, me një sjellje mjaft shqetësuese sidomos në pishina, është kthyer në temë të nxehtë diskutimesh në pjesë të ndryshme të Europës. Në disa pishina në Gjermani, Austri dhe Belgjikë janë raportuar incidente, që nisin nga veprimet e turpshme, ngacmimet seksuale e deri te përdhunimi.

Vendimi i zyrtarëve të Lucerne Meggenit u mor vetëm një ditë, pasi zviceranët u shpreh?n n? referendum kund?r d?bimit auomatikisht t? t? huajve q? kryejn? akte penale. Sipas t? dh?nave t? televizionit zviceran, 58,9% e zgjedh?sve e hodh?n posht? nism?n e Partis? Popullore, konservatore e djatht?, q? synonte d?bimin e menj?hersh?m t? t? huajve q? kryejn? akte penale.

Humbja n? referendum ishte një goditje e rëndë për këtë parti, e cila me fushatat e saj kund?r emigrant?ve, islamit dhe BE-s?, deri tani vetëm kishte fituar.

Related

Bota 112651561248645042

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item