Sekrete që qeveria i mban larg publikut: Rezervat e naftës të SHBA

Kohët e fundit, presidenti amerikan ka thënë se SHBA ka vetëm 2% të rezervave të vërtetuara të naftës në botë. Çfarë mund të bëhet kur n...


Kohët e fundit, presidenti amerikan ka thënë se SHBA ka vetëm 2% të rezervave të vërtetuara të naftës në botë. Çfarë mund të bëhet kur një president dëshiron të krijojë një mit? Realiteti është se SHBA ka naftë të mjaftueshme dhe të nxjerrshme, për 200 vitet e ardhshme, pavarësisht se ka vetëm “2 përqind” të rezervave aktuale të naftës në botë. Kështu që fakti i ofruar, me deduksion nuk është i vërtetë. Aktualisht, SHBA ka 1442 fuçi nafte teknikisht të nxjerrshme, por vetëm 20 milionë fuçi raportohen si rezerva të vërtetuara nafte. Atëherë, përse ky mit? Për të mbajtur gjallë rrëfimin e pamjaftueshmërisë së energjisë? Përgjigjet i di qeveria e SHBA.

Related

Kuriozitete 7147871374267723278

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item