Karaxhiqit 40 vjet burg, fajtor për gjenocidin në Srebrenicë

Gjykata e Hagës ka dhënë vendimin e shkallës së parë për Presidenti i parë i Republikës Serbe dhe themelues i SDS, Radovan Karaxhiç m...


Gjykata e Hagës ka dhënë vendimin e shkallës së parë për Presidenti i parë i Republikës Serbe dhe themelues i SDS, Radovan Karaxhiç mbi akuzat për krime lufte dhe gjenocid në Bosnjë dhe Hercegovinë nga viti 1992 deri 1995.
Tribunali i Hagës e ka shqiptuar aktgjykimin ndaj Radovan Karaxhiqit për krime në Bosnjë e Hercegovinë.
Ai është dënuar me 40 vjet burgim dhe është shpallur fajtor për gjenocidin në Srebrenicë dhe për rrethimin e Sarajevës.
Ai u shpall fajtor për 10 nga 11 aktakuzat që i ngarkoheshin.
“Më shumë se 330.000 faqe në dokumentin që shoqëroi gjyqin e Radovan Karaxhiqit”, ka thënë kryesuesi i Gjykatës në hyrje të leximit të aktgjykimit.

Related

Top Lajm 8650785179087221752

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item