Iran, miliarderi Zanjani dënohet me vdekje

Miliarderi iranian, Babak Zanjani, i arrestuar në dhjetorin e 2013-s me akuzën e fshehjes së nivelit real të të ardhurave nga nafta, ës...Miliarderi iranian, Babak Zanjani, i arrestuar në dhjetorin e 2013-s me akuzën e fshehjes së nivelit real të të ardhurave nga nafta, është dënuar me vdekje për korrupsion.

Zanjani, i dënuar për mashtrim dhe krim ekonomik, nuk i pranon akuzat e ngritura ndaj tij.

Emri i 41-vjeçarit, një prej njerëzve më të pasur të Iranit, figuronte në listën e zezë të SHBA-ve dhe BE-së për ndihmën e dhënë dikur Republikes Islamike në shmangien e sanksioneve të naftës.

Dënime kapitale për përvetësime në shuma të mëdha kanë marrë edhe dy persona të tjerë.Related

Botë 6229816604025236862

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item